• Gyan de Regt
• Gyan de Regt Foto: Richard van Hoek

Papendrechter Gyan de Regt wil verder groeien bij eredivisieclub Vitesse

Nieuws 2.448 keer gelezen

PAPENDRECHT • Voor de 17-jarige Papendrechter Gyan de Regt is een droom in vervulling gegaan: hij heeft een tweejarig contract met optie voor nóg een jaar getekend bij eredivisieclub Vitesse.

Verschillende BVO’s dongen de voorbije tijd naar zijn gunsten, maar VWO6-leerling Gyan de Regt koos voor Vitesse omdat hij daar het beste gevoel bij had. 

“Ook clubs als Sparta en FC Utrecht wilden me graag vastleggen”, vertelt de vleugelaanvaller, die zowel op rechts als op links inzetbaar is. “Dan lijkt Vitesse niet het meest voor de hand te liggen gezien de reisafstand. Toch heb ik voor die club gekozen. Men had zich niet alleen erg in mij verdiept, ook de omstandigheden om je verder te ontwikkelen zijn bij Vitesse optimaal.”

Restricties
Met zijn leeftijdgenoten van het O18 team traint Gyan de Regt op sportcentrum Papendal. Hij woont samen met een paar teammaten en hun begeleider op een vakantiepark in Otterloo.

“Het bevalt me hier prima, al is het wel jammer dat het coronatijd is. Daardoor zijn er best veel restricties qua training en in de dagelijkse omgang. Hopen dat we zo snel mogelijk weer naar het oude normaal kunnen. In de weekeinden ben ik altijd thuis. Dat is sowieso ook fijn. Weer even mijn ouders en mijn broers zien en spreken.’

Snelheid
Gyan de Regt geldt als een groot talent, met als voornaamste kwaliteiten zijn snelheid en zijn knappe passeerbewegingen. De basis daarvoor deed hij op bij vv Papendrecht, waar hij al op 4-jarige leeftijd lid werd en tot zijn twaalfde voetbalde.

“Ik bewaar mooie herinneringen aan de club”, blikt hij terug. “Vervolgens had ik het geluk dat ik in een sterke lichting terechtkwam. Mijn ploeggenoot van toen Guus Baars speelt bij Feyenoord O18 en heeft net als ik een contract. Vanaf mijn twaalfde ben ik in de jeugdopleiding van FC Dordrecht gaan spelen. Ook mijn broer Baily, Wesley Tilroe en Maura Tent gingen daar voetballen. Ook andere teamgenoten van mijn lichting spelen op hoog niveau. Nikki IJzerman staat onder contract bij ADO Den Haag en Cees Baars speelt al vanaf zijn zeventiende in het eerste van vv Papendrecht.” 

Zeven aanbiedingen
“Ik heb drie jaar aan de Krommedijk gespeeld, waarna ik verkaste naar Alphense Boys. Dat bleek een goede keuze. Binnen een jaar kreeg ik zeven aanbiedingen van profclubs. Het werd Vitesse. Een hele mooie club waar ik erg blij mee ben. Nee, de spelers van het eerste elftal zie ik niet vaak. Die trainen vanwege corona afgeschermd. Ik weet wel dat het een heel goed team is. Met Tannane als één van de uitblinkers. Hij is zó technisch, echt van het niveau Ziyech. Ook Openda vind ik erg sterk. Een topaanvaller.”

Slagen als prof
“Ik hoop zelf natuurlijk ooit ook in Vitesse 1 te mogen voetballen. Bij Vitesse zijn ze er van overtuigd dat ik de potentie heb om als prof te slagen. Ik ga daar natuurlijk mijn uiterste best voor doen. Aan mijn instelling zal het niet liggen. Ik ga er elke training voor. Als ik nog een tip zou mogen geven om als jongen of meisje een nog betere voetballer te worden; train hard en ga, naast de trainingen bij je club, naar een voetbalschool. Zelf heb ik jarenlang wekelijks aan mijn techniek gewerkt bij Romano Voetbalschool in Gorinchem en heb ik afgelopen anderhalf jaar veel individueel getraind met Ronald Attema. Dit heeft er zeker aan bijgedragen dat ik nu mijn droom mag gaan waarmaken.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 2 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 4 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 16 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 22 uur geleden
Afbeelding
Veertien spelers uit huidige SVW-selectie ook volgend seizoen actief bij de streepjes 16 apr, 21:23
• Abubakarr Jalloh.
Unitasser Abubakarr Jalloh blaast overgang naar Schelluinen af 16 apr, 20:00