• SteDoCo - Excelsior'31 (1-3).
• SteDoCo - Excelsior'31 (1-3). Foto: Rick den Besten

SteDoCo kan leven met gekozen herstart: ‘We moeten realistisch zijn’

Nieuws 755 keer gelezen

HOORNAAR • SteDoCo ziet haar riante positie in de derde divisie zaterdag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Na een raadpleging onder de clubs heeft de KNVB in al haar wijsheid besloten om de huidige competitie te beëindigen en in februari een volledige herstart in twee poules van negen clubs te maken.

“Het liefst hadden wij de competitie uitgevoetbald, maar we moeten realistisch zijn. Als dat niet gaat, kunnen we prima leven met dit alternatief. Het is in onze ogen een logische oplossing, waarbij het lastig is iedereen tevreden te stellen”, aldus Johan van der Werken, lid van de technische commissie aan de Groeneweg.

Oefenwedstrijden
“Gelet op de huidige situatie, waarin het aantal besmettingen te weinig terugloopt, zal het mij verrassen als we in het eerste weekend van februari kunnen voetballen. We bereiden ons overigens prima voor. Er is voortdurend, rekening houdend met de maatregelen, getraind. De spelers vonden dat ook prettig. Zelfs in duo’s en nu weer met vier spelers. We gaan van lieverlee terug naar drie keer per week. Voor 9 en 16 januari zijn er al oefenwedstrijden tegen Hercules en Gemert gepland. In de eerste voorbereiding ontvingen we deze zondag derdedivisionisten thuis, nu gaan we op bezoek bij hen.”

Selectie
Er is in ieder geval weer enig perspectief, ziet ook Van der Werken. “We hebben zes weken nodig om wedstrijdfit te worden. De afgelopen weken zijn we ook weer druk geweest met het vastleggen van de spelersgroep. Het begon al vroeg. Toen Jesse Wielinga aangaf te willen vertrekken aan het einde van het seizoen, begonnen bij ons de belletjes te rinkelen. Ook Joran Schröder stond in de belangstelling bij diverse topamateurs, maar wij hebben hem gelukkig kunnen behouden voor de club. Een boegbeeld binnen, maar ook zeker buiten het veld. De gesprekken gaan door, inmiddels hebben we alweer elf man vastgelegd voor het nieuwe seizoen. We kunnen een elftal opstellen...”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app