Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Unitas-voorzitter Digerto Biemans verwacht dinsdagavond positief nieuws

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM • Digerto Biemans, voorzitter en bestuurslid voetbaltechnische zaken bij derdedivisionist Unitas uit Gorinchem, is hoopvol gestemd over een herstart van de voetbalcompetitie.


“Dat ben ik van nature’, lacht de Gorcumer. “Maar wel onder de voorwaarde dat we een optimale voorbereiding kunnen doen en toeschouwers welkom zijn. Spelen zonder publiek vind ik zinloos, verschrikkelijk zelfs en bijna zou je zeggen: dan we voetballen niet. Er is geen pepernoot aan, maar ik begrijp de KNVB wel. Onze voorkeur was trouwens om de competitie volledig uit te spelen. Maar gegeven de omstandigheden is de gekozen oplossing het meest eerlijk. Bovendien de meeste stemmen gelden, het zij zo.”

Lijntje
Ook Biemans hunkert naar voetbal. “Net als iedereen wil ook ik terug naar het normale leven. Ik heb goede hoop, want ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat we aanstaande dinsdag positief nieuws krijgen te horen. De heer Van der Zee heeft als directeur amateurvoetbal van de KNVB natuurlijk een lijntje met de regering in Den Haag en neemt deze beslissing niet zomaar.”

Nieuwe hoofdtrainer
De voetballoze periode heeft de preses van Unitas nuttig gebruikt. “Onze hoofdtrainer Jeroen van Bezouwen heeft al in een vroeg stadium aangegeven na dit seizoen te vertrekken. In tegenstelling tot veel andere trainers, die juist na twee niet afgemaakte voetbaljaargangen bijtekenen. Dat maakte voor ons de uitdaging iets groter, maar voor de kerst presenteren wij onze nieuwe hoofdtrainer. Daar ga ik tenminste wel vanuit. Op zich ben ik daar blij mee, want dat creëert rust voor de toekomst. Ook bij de spelersgroep.”

Theo Sprong,
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup