Logo regio-voetbal.nl
<p>• Rick Adjei.</p>

• Rick Adjei.

(Foto: Toon Dompeling - ProShots - Kozakken Boys)

Kozakken Boys-trainer Rick Adjei: ‘Zeker vijf oefenduels nodig om wedstrijdfit te worden’

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Ook Kozakken Boys is blij met de beslissing van de KNVB om de topamateurs vanaf zaterdag 6 februari weer voor het ‘echie’ te laten voetballen. Er is licht in de tunnel.


“Maar die tunnel is nog veel te lang”, vindt Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. “Ik zie ook het stipje aan de horizon. Het glinstert, maar een heel klein beetje. Het goede gevoel heb ik nog niet. Vandaag stegen de cijfers weer en dus twijfel ik of de regering de maatregelen kan gaan versoepelen. Dat we 6 februari mogelijk kunnen gaan voetballen, geeft ruimte. Ik wil niet pessimistisch zijn, maar alle hoop dat we alles dan weer mogen heb ik niet. Ik ben ook huiverig, want we zullen in het nieuwe jaar dan wel full contact moeten kunnen trainen.”

Geen coronakilo’s 
Aan de zes weken voorbereiding cq periodisering van goeroe Raymond Verheijen hecht Adjei weinig waarde. “Mijn spelers hebben doorgetraind en van coronakilo’s hebben ze geen last. En als ze tijdens de kerstdagen ook goed opletten, kunnen we vanaf begin januari ons volledig gaan voorbereiden op de herstart. Naast een maandje trainen hebben we ook wel vijf, zes en misschien wel zeven oefenwedstrijden nodig om wedstrijdfit te worden. Dat geldt voor iedere vereniging, we zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje.”

Kozakken Boys kan overigens leven met de gekozen oplossing. “Het liefst hadden wij de competitie, net als veel clubs, volledig uit gevoetbald. Al snel bleek dat niet haalbaar en is optie 3 het meest aantrekkelijk. Door de min of meer regionale indeling zijn er minder verplaatsingen door het land en daardoor minder kosten en ook minder risico op besmettingen. Bovendien is het aantrekkelijk om derby’s te spelen.”

Met toeschouwers
Als het kan wel met toeschouwers. “Sterker nog, het wordt pas interessant als er publiek bijkomt. Ik was al lang blij dat er in augustus een beetje publiek mocht komen. Zonder toeschouwers is het niks. Puur sportief is het natuurlijk weer leuk om te voetballen, maar zonder mensen langs de lijn of in de kantine verliest de voetbalsport haar glans. En ook inkomsten, belangrijk voor verenigingen op dit niveau. Maar in principe geldt dat voor alle clubs. Op papier zitten we misschien zonder de Vogels, Spakenburg, AFC in een zwakkere poule. Maar in feite zijn er geen zwakkere broeders in de tweede divisie. Wij zijn in ieder geval blij met de derby tegen ASWH en in de Bollenstreek kijken ze uit naar wedstrijden tussen Quick Boys, Katwijk en Rijnsburg. Onder de voorwaarde dat er publiek mag komen…”, knipoogt Adjei, die halverwege december van de KNVB hoopt te vernemen dat hij wordt toegelaten tot de cursus oefenmeester betaald voetbal.

“Het past perfect in mijn rijtje behaalde diploma’s. Overal zou ik dan een papiertje hebben gehaald. Als voetballer van vv Schelluinen begon ik met oefenmeester 3, bij Achilles Veen behaalde ik oefenmeester 2 en bij Unitas slaagde ik als trainer voor oefenmeester 1. Als trainer van Kozakken Boys zou het diploma coach betaald voetbal mooi zijn.”

Theo Sprong,
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup