Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

KNVB gaat maandag actie voeren op het Malieveld

Nieuws 1.587 keer gelezen

REGIO • De KNVB gaat maandagochtend actie voeren op het Malieveld. Met zo’n duizend verschillende voetbalshirts wordt het woord ‘stil’ gevormd op het grote grasveld in Den Haag om zo aandacht te vragen van de overheid voor het amateurvoetbal, dat vanwege de coronamaatregelen nu al bijna twee maanden stilligt.

De KNVB wil dat de ruim 600.000 voetballende senioren zo snel mogelijk weer als team kunnen gaan trainen. Ze moeten dat nu doen in groepjes van maximaal vier personen. Dat was zelfs een tijdje slechts twee personen. Jeugdspelers tot en met achttien jaar, waarvan er bij de KNVB ook zo’n 600.000 zijn ingeschreven, mogen wel normaal trainen en onderlinge partijtjes spelen op de club, maar niet tegen andere verenigingen.

De KNVB beschikt over een grote collectie shirts van de bijna drieduizend voetbalverenigingen die Nederland telt. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, neemt maandag duizend shirts mee naar Den Haag om de oproep aan de overheid kracht bij te zetten. Recent onderzoek wees uit dat de gezondheid van Nederlanders achteruit gaat doordat ze minder sporten en bewegen, vooral als gevolg van de coronacrisis en de maatregelen die zijn genomen.

Klik hier voor het volledige bericht op NU.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden