Stolker Janus van den Heuvel uitgevlagd | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
<p>• De 73-jarige Janus van den Heuvel blijft als vrijwilliger betrokken bij vv Stolwijk.</p>

• De 73-jarige Janus van den Heuvel blijft als vrijwilliger betrokken bij vv Stolwijk.

(Foto: Wijntjes Fotografie)

Stolker Janus van den Heuvel uitgevlagd

  •   keer gelezen   Nieuws

STOLWIJK • Janus van den Heuvel stopte na 27 seizoenen als vlagger van de hoofdmacht van vv Stolwijk. De 73-jarige geboren en getogen Stolwijkenaar blijft wel als vrijwilliger betrokken bij de dorpsclub.


Het afscheid had Janus van den Heuvel zich anders voorgesteld. De pensionaris kreeg eind september volgens eigen zeggen ‘als een pupil van de week’ een door de spelers gesigneerde bal met een certificaat -voorzien van twee stickers- overhandigd voorafgaand aan de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen ASW. 

“O ja, en een bos bloemen,” vult Van den Heuvel aan. “Daar was mijn vrouw dan wel weer blij mee. Ik snap dat er in deze coronatijd weinig mogelijk is, maar ik vond het afscheid erg karig voor al mijn inspanningen langs de lijn.”

Altijd vlaggen
Ondanks deze onbevredigende afloop kijkt Janus van Den Heuvel met genoegen terug op zijn periode als vlagger, die in 1993 begon. Voor die tijd was hij actief als voetballer. “Ik was bij de junioren en senioren geen geweldige speler,” bekent de clubman. “Het seizoen in het vierde elftal, met oudgedienden als Thijs Verkaik en Nico de Vrij, was sportief gezien mijn beste jaar. Ik stopte op mijn dertigste en ging het elftal van mijn zoon Robin trainen en begeleiden op de wedstrijddag.”

Hij zette zich vervolgens steeds meer in voor de club: oud papier ophalen met Koos Burger en de werkploeg kon zijn timmermansvaardigheden goed gebruiken. Hij had immers 39 jaar voor het bouwbedrijf van Jos van Erk gewerkt. 

“Ik debuteerde als vlagger tijdens een oefenwedstrijd in Krimpen tegen DCV. Stolwijk was net gepromoveerd naar de derde klasse van het zondagvoetbal en deed het opnieuw goed. Voor buitenspelsituaties was bij twijfel ‘altijd vlaggen’ mijn credo. Dat viel niet altijd even goed bij iedereen.”

Punt verdiend
“Nou, je kwam weleens thuis met de opmerking dat je een punt verdiend had voor Stolwijk,” merkt zijn vrouw Trudy lachend op.

“Ik heb altijd naar eer en geweten -weliswaar in het belang van de club- gevlagd,” vult manlief strijdvaardig aan. “Ik heb me daarbij nooit wat aangetrokken van het commentaar vanuit het publiek. Stolwijk had in mijn beginjaren een goed team, dat zelfs promoveerde naar de tweede klasse. Soms stond er bij wedstrijden in Gouda en Rotterdam duizend man langs de kant. We maakten met de ploeg uitstapjes naar Engeland om wedstrijden van Chelsea en Arsenal te bekijken. Dat was altijd een groot feest.”

De laatste jaren werd het minder leuk, stelt hij: “Stolwijk zakte af en de overstap naar het zaterdagvoetbal beviel mij niet zo. Er komt toch een keer een tijd dat je er een streep onder moet zetten. Dat heb ik dan ook maar gedaan.”

Reactie
Stolwijk-voorzitter Edo Burger vindt het jammer dat Janus van den Heuvel het afscheid maar karig vond.

 ”We maken een raar jaar mee,” aldus Burger. “De huidige spelersgroep heeft op gepaste wijze afscheid genomen met een praatje op de middenstip voorafgaand aan de wedstrijd tegen ASW. De vereniging zou nog aandacht aan zijn afscheid gegeven hebben tijdens de jaarvergadering in oktober, maar die werd vanwege corona uitgesteld. Ik ga zeker nog contact opnemen met Janus.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup