Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Hoofdklasser IFC stopt met prestatief voetbal op zondag

  •   keer gelezen   Nieuws

HENDRIK-IDO-ABACHT • IFC stopt komend seizoen met prestatief voetbal op zondag. Een moeilijke beslissing die afgelopen week genomen is, meldt de Ambachtse club.


IFC-voorzitter Cees Bijl: “De publieke belangstelling is teleurstellend gedaald de afgelopen twee jaar, ondanks de prestaties en het goede spel. Ook vanuit de club zelf is er minder interesse. Het invullen van het team wordt telkens moeilijker doordat spelers niet meer op zondag willen spelen, ook onze eigen talenten niet. Daarnaast blijft de stap vanuit jeugd naar Zondag 1 voor de meeste jonge spelers te groot. Het gevoel bij Zondag 1 en zeker ook de herkenbaarheid is daardoor sterk gedaald.” 

“Natuurlijk spelen de grote afstanden naar uitwedstrijden, het niet-regionaal spelen en afnemende PR voor het zondagvoetbal hierbij een belangrijke rol. Al jaren pleiten wij bij de KNVB voor het zogenaamde weekendvoetbal, maar geheel in stijl van deze organisatie blijft een daadkrachtige aanpak achterwege. Wij gaan er niet meer op wachten!”

Project Zaterdag
IFC gaat zich dan oof focussen op het ‘Project Zaterdag’ Bijl: “Met een vijfjarenplan willen we het prestatievoetbal op zaterdag naar een vergelijkbaar niveau als nu met zondag brengen. De switch naar Zaterdag 1 wordt gemaakt. Met een sterke mix van een paar sterkhouders vanuit Zondag 1, een selectie vanuit huidige Zaterdag 1, opnieuw interesseren van uitgewaaierde IFC-ers en doorstroming vanuit jeugd, moet de weg omhoog worden ingezet. Voor de jonge talenten die nog niet helemaal rijp zijn voor het niveau wordt een speciaal Zaterdag 2 onder de naam “Jong IFC” geformeerd.”

Ron Timmers is aangetrokken als trainer van IFC-zaterdag.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/algemeen/235953/ifc-zet-kaarten-op-de-zaterdag-ron-timmers-aangetrokken-als-tra

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup