Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Verder uitstel hervatting amateurvoetbal dreigt

Nieuws 26.866 keer gelezen

REGIO • De beoogde hervatting van de amateurvoetbalcompetitie lijkt steeds verder weg, nu minister-president Mark Rutte er al op heeft gezinspeeld dat de huidige lockdown mogelijk wordt verlengd.

Voor de amateurcompetitie, die de KNVB aanvankelijk op 16 en 17 januari wilde herstarten, lijkt wederom uitstel noodzakelijk. Waar 16 en 17 januari al onhaalbaar bleek, lijkt nu ook een start in februari of begin maart in het gedrang te komen. Immers, clubs zullen een voorbereiding van minimaal vijf weken nodig hebben om voldoende wedstrijdfit te geraken.

Opties
De KNVB heeft naast het ongeldig verklaren van de competities nog twee opties. Het uitspelen van de eerste seizoenshelft (9-11 speelronden) of het spelen van een nieuwe competitie waarbij poules van 7 of 8 ploegen worden gevormd (14 speelronden).

Beide opties zouden bij een start half maart gespeeld kunnen worden, inclusief een nacompetitie. Start de competitie pas begin april, dan lijkt het uitspelen van de competitie inclusief nacompetitie de enige optie.

Het is nog onduidelijk wat er met eventuele promotie/degradatie zal gebeuren.

De KNVB heeft eerder al aangekondigd na de persconferentie van minister-president Rutte op 12 januari met meer informatie te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden