• Lekkerkerk-voorzitter Frans Braal (l) met de nieuwe trainer René Noort.
• Lekkerkerk-voorzitter Frans Braal (l) met de nieuwe trainer René Noort. Foto: @vvLekkerkerk

René Noort nieuwe trainer van Lekkerkerk

5 feb, 07:58 Nieuws Trainerscarrousel 1.256 keer gelezen

LEKKERKERK • Lekkerkerk heeft, na de plotselinge breuk met Edward Knook, René Noort aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. Noort heeft voor een seizoen getekend bij de Krimpenerwaardse derdeklasser, met een optie voor nog een jaar.

De in Alblasserdam woonachtige Noort is nu nog tweede elftal trainer bij zaterdagtweedeklasser Drechtstreek, uitkomend in de reserve eerste klasse, in Papendrecht. Eerder werkte hij als hoofdtrainer bij Hermes DVS, VOB, Swift Boys en FIOS en was hij tweede trainer bij Nieuw-Lekkerland, DUNO en FC Boshuizen. 

Hij begon zijn trainerscarrière bij VVGZ, de club waar hij ook als speler voor uitkwam. Noort voetbalde verder bij vv Alblasserdam en ASWH.

Warme dorpsclub
“Toen ik hoorde dat er bij vv Lekkerkerk een vacature was ontstaan, heb ik meteen contact opgenomen”, vertelt René Noort op de website van vv Lekkerkerk. “Dat leidde tot goede en enthousiaste gesprekken met TC, bestuur en spelers en bracht mij tot de conclusie dat Lekkerkerk een vereniging is waar ik prima bij pas: een warme dorpsclub met fijne mensen én een selectie die vooruit wil. Ik verheug me er op om komende zomer aan de slag te gaan.”

Ambitie en betrouwbaarheid
Namens vv Lekkerkerk spreekt ook Frans Braal zijn enthousiasme uit. “Wat ons enorm aansprak in René was zijn presentatie. Daar sprak ambitie, betrokkenheid en betrouwbaarheid uit. We hadden daardoor al snel het gevoel van ‘dit is hem!’

Geen ellenlange regels
“Ik ben een type trainer dat hecht aan duidelijkheid en een goede sfeer”, geeft René Noort aan. “De spelers hoeven geen ellenlange lijsten met regels van me te verwachten. Ik vind samenwerking veel belangrijker en elke speler is voor mij belangrijk; dat geldt zeker óók voor het tweede elftal. Het verhaal is simpel: je hebt elkaar nodig om tot succes te komen. Ik zal rustig observeren en naar bevind van zaken kiezen voor het spelsysteem dat de ploeg het beste laat renderen én spelplezier geeft. En uiteraard wil ik net als elke andere trainer zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dat spreekt voor zich.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie