• Papendrecht-trainer Johan Sturrus.
• Papendrecht-trainer Johan Sturrus. Foto: Peter Verheijen

Papendrecht-trainer Johan Sturrus: ‘We spelen eerste klasse, misschien trekt dat nog jongens aan’

Nieuws 1.606 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrecht ziet Terry van der Waal volgend seizoen terugkeren naar Nieuw-Lekkerland en Justin Beemsterboer naar Sliedrecht vertrekken. Trainer Johan Sturrus: “Met Terry verliezen we ervaring en met Justin verliezen we één van onze belangrijkste spelers. Gelukkig blijven de overige sterkhouders wel behouden voor de club. Belangrijk voor mij is dat Nick Kamerling en Roy Rijntjes hebben aangegeven te blijven.”

Met het vertrek van Justin Beemsterboer wordt het voorin wel dunnetjes...
“Dat klopt, maar andere spelers binnen de huidige selectie of uit de overkomende jeugd zullen knokken voor de vrijgekomen plekken. Ze kunnen zich gaan bewijzen als we nog aan voetballen toekomen. Ik vestig mijn hoop op de KNVB Regio Cup. We spelen eerste klasse. Misschien trekt dat nog jongens aan die nu bij een ploeg uit de tweede of derde klasse spelen en hogerop willen. We wachten het af.”

Je bent nog bezig met je TC1, hoe gaat dat?
“Wat kan, doen we online. Maar ja, wil je slagen, dan moet je trainingen geven die beoordeeld worden. Dat is nu dus lastig. De KNVB heeft al aangegeven dat er weer dispensatie verleend wordt voor het niveau waarvoor je op cursus zit. Dus daar maak ik me geen zorgen om.”

Gaan jullie nog door in de zomer?
“Dat is beetje afhankelijk van hoelang de Regiocup doorloopt. Ik wil wel zo lang mogelijk doorgaan. In blokken van enkele weken trainen afgewisseld met enkele weken rust. Ik wil ervoor zorgen dat we fit zijn aan het begin van het nieuwe seizoen. Afgelopen jaar hadden we door de coronacrisis en het niet beschikbaar zijn van een veld een flinke achterstand bij het begin van het seizoen. Dat wil ik nu voorkomen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app