Afbeelding
Foto: Peter Verheijen

Nieuwe Routekaart: ‘Op deze momenten kan er weer gevoetbald worden’

Algemeen 3.542 keer gelezen

De Rijksoverheid heeft een nieuwe versie van de routekaart uitgebracht. Daarop staan naast de bestaande risiconiveaus ook de momenten waarop er mogelijk weer wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld kunnen worden.

Nederland kent vier risiconiveaus waarop eventuele versoepelingen worden gebaseerd: Waakzaam, Zorgelijk, Ernstig en Zeer Ernstig. Momenteel is in Nederland de situatie voor alle regio’s ‘Zeer ernstig’. Onderstaand een overzicht van mogelijkheden die bij elk risiconiveau passen.

WAAKZAAM
In de situatie waarin de veiligheidsregio als waakzaam wordt gezien (minder dan 6048 besmettingen per week en 69 ziekenhuisopnames per week) kunnen er weer volledige trainingen en wedstrijden plaatsvinden. Wel is er een maximaal aantal aan publiek: 100 personen. De kleedruimtes en douches zijn gewoon open.

De kantines kunnen open en moeten sluiten om 00:00 en de inloop moet vanaf 23:00 stoppen. Er mogen -mits gereserveerd, geregistreerd en er een gezondheidscheck heeft plaatsgevonden- acht personen aan een tafel zitten en maximaal 100 personen binnen zijn.

ZORGELIJK
In de situatie waarin de veiligheidsregio als zorgelijk wordt gezien (tussen de 6049 en 17.280 besmettingen per week en tussen de 70 en 276 ziekenhuisopnames per week) kunnen en er voor iedereen weer trainingen plaatsvinden. Wedstrijden kunnen alleen gespeeld worden tegen elftallen van de eigen vereniging, er is geen publiek en ook de kleedkamers en douches moeten gesloten blijven.

De kantines kunnen open en moeten sluiten om 00:00 en de inloop moet vanaf 23:00 stoppen. Er mogen -mits gereserveerd, geregistreerd en er een gezondheidscheck heeft plaatsgevonden- zes personen aan een tafel zitten en maximaal 50 personen binnen zijn.

ERNSTIG
In de situatie waarin de Veiligheidsregio als ernstig wordt gezien (tussen de 17.281 en 43.200 besmettingen per week en tussen de 277 en 466 ziekenhuisopnames per week) kunnen er alleen trainingen plaatsvinden voor volwassen met maximaal een elftal. Kinderen tot en met 17 jaar mogen vrij trainen en ook wedstrijden tussen teams binnen de verenigingen zijn toegestaan. Er is geen publiek en de gehele accommodatie blijft gesloten.

ZEER ERNSTIG
In de situatie waarin de Veiligheidsregio als zeer ernstig wordt gezien (meer dan 43.200 besmettingen per week en meer dan 467 ziekenhuisopnames per week) kan er alleen op anderhalve meter worden getraind en moet er op anderhalve meter afstand worden getraind. Er is een uitzondering voor de jeugd tot en met 17 jaar, topsporters en topsportcompetities.  Sportbeoefening op buitensportlocaties is toegestaan voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar. Wedstrijden onderling in eigen clubverband toegestaan. Sportbeoefening op buitensportlocaties onder voorwaarden toegestaan voor volwassenen vanaf 27 jaar met een groepsgrootte van maximaal 4 personen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 7 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 8 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 16 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 16 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 21 uur geleden