Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; SV Meerkerk - Ameide.</p>

• SV Meerkerk - Ameide.

(Foto: Geurt Mouthaan)

Goede hoop op Vijfheerenlanden Cup

  •   keer gelezen   Nieuws

VIJFHEERENLANDEN • De negen voetbalclubs uit de gemeente Vijfheerenlanden (LRC Leerdam, Leerdam Sport’55, Ameide, SV Meerkerk, HSSC’61, Lekvogels, Brederodes, SC Everstein en Vianen) hopen tegen het einde van het voorjaar te kunnen starten met het toernooi om de Vijfheerenlanden Cup. Onder de vlag van de KNVB Regiocup zullen twee poules worden gevormd. “We hebben de KNVB om maatwerk gevraagd en daar staan ze niet onwelwillend tegenover”, klinkt het vanuit de organisatie.


Het plan voor een Vijfheerenlanden Cup was er al eerder, maar het toernooi bleek lastig in te passen in de voorbereiding of aan het einde van een seizoen. Nu de reguliere competities vanwege de coronamaatregelen definitief zijn stilgelegd, hebben de clubs onder leiding van LRC-voorzitter Raf Montezinos de koppen opnieuw bij elkaar bij elkaar gestoken.

Een werkgroep werkt de plannen uit. Er is nog geen definitieve agenda, maar de clubs hebben goede hoop tegen het einde van het voorjaar met de mini-competitie te kunnen starten.

“Leuke wedstrijden tegen je buren uit dezelfde gemeente. Ook voor het publiek, dat dan hopelijk weer welkom is, aantrekkelijke potjes”, aldus HSSC’61-voorzitter Frank Lakerveld.

Het toernooi is vooralsnog alleen voor de eerste elftallen, maar het is niet uitgesloten dat ook gaat worden nagedacht over andere teams.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup