Logo regio-voetbal.nl
• Het G-team van vv Papendrecht voor de eerste wedstrijd.
• Het G-team van vv Papendrecht voor de eerste wedstrijd. (Foto: Aangeleverd)

G-afdeling VV Papendrecht viert eerste lustrum: ‘Niet meer weg te denken’

  •   keer gelezen   Nieuws

PAPENDRECHT • De G-afdeling van voetbalvereniging Papendrecht bestond in de afgelopen week vijf jaar.


Het begeleidingsteam van drie trainers, twee leiders en een verzorgster leek destijds wat aan de grote kant, maar dat is nu een heel ander verhaal. In de afgelopen vijf jaar is de G-selectie namelijk verviervoudigd en is daarmee de snelstgroeiende afdeling van de rood-zwarten geworden. Zelfs tijdens het afgelopen jaar maakte de G-afdeling een bescheiden groei door.

Momenteel maken 20 spelers, waaronder 2 dames, deel uit van G1. Een selectie waarin nogal eens een wisseling plaatsvindt, maar waar de kern een stabiele basis vormt. Dit heeft tot al heel wat mooie resultaten geleid. Zo zijn de derby’s tegen Sliedrecht een lust voor het oog, werden de KNVB Fair Play Cup en de Aanmoedigingsprijs van het Sportgala Papendrecht gewonnen en stond de ploeg voor de lockdown in de competitie stevig aan kop.


Foto: Aangeleverd

Passie en strijd
Passie, strijd en mooi voetbal worden op de mat getoverd en steeds vaker met een goed resultaat. Dat zie je vooral terug tijdens de nieuwjaarswedstrijd tegen Papendrecht 1, een wedstijd waar de spelvreugde vanaf druipt. Een mooier voetbalbegin van het nieuwe jaar kan je niet hebben. Alhoewel sommige spelers van het vlaggenschip daar iets anders over denken, want zij wisten nog nooit een zege te boeken in deze voetbalklassieker.

Het geheim achter het succes is de grote diversiteit. Zoals gezegd zijn er zowel vrouwen als mannen lid van de selectie. Maar ook qua leeftijd (de jongste is 14, de oudste 39) en voetbalvaardigheden kom je spelers in alle soorten en maten tegen. De meesten zijn woonachting in Papendrecht, maar door de goede reputatie komen er ook spelers uit Alblasserdam, Dordrecht en zelfs Gorinchem. En dat versterkt elkaar enorm! Dat doet trouwens ook de nog steeds groeiende supportersschare.

Al met al kijkt voetbalvereniging Papendrecht terug op een kort, maar mooi verleden, waarin de G-voetballers snel een vaste plek binnen de club hebben gekregen. De toekomst ziet er nog beter uit, want het G-voetbal is niet meer weg te denken bij VV Papendrecht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup