Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

VVGZ veilt gesigneerde shirts van o.a. Frenkie de Jong, Marten de Roon en Arjen Robben voor het goede doel

8 apr 2021, 08:32 Nieuws 822 keer gelezen

ZWIJNDRECHT/REGIO • VVGZ houdt vanaf donderdag 8 april een online-veiling voor het goede doel. Of beter gezegd: drie goede doelen.

Het veilingidee is afkomstig van Coen Scheurwater, die iets terug wil doen voor Fred Zwang. Bij Zwang, ruim tien jaar verzorger van Feyenoord, werd rond de jaarwisseling een hersentumor geconstateerd. Fred Zwang is nauw betrokken bij het Zwijndrechtse VVGZ, waar zijn zoons Stefan en Mark deel uitmaken van de A-selectie.

Veilingassortiment
Het veilingassortiment bestaat inmiddels uit zo’n 75 items, waaronder gesigneerde ballen van Excelsior, AZ en FC Groningen. Maar ook gedragen en gesigneerde shirts van spelers als Frenkie de Jong (Barcelona), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Arjen Robben (FC Groningen), Tony Vilhena (FK Krasznodar), Bruno Martins Indi (Stoke City, nu AZ), Daniëlle van de Donk (Oranje) en het laatst gedragen Feyenoord-shirt van Ron Vlaar.

Alle items zijn te bekijken op: www.vvgzinactie.nl. Op deze site kan online op de items worden geboden. Een vrije gift overmaken behoort eveneens tot de mogelijkheden.

De goede doelen zijn: Support Casper, Hersentumorcentrum Erasmus MC en ASZ Runners (Team Roparun 3008).

Deze doelen zijn gekozen door de familie Zwang en zijn er op gericht om elke euro zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan onderzoek naar glioblastoom, de aandoening waar Fred Zwang aan lijdt. Om er op deze manier voor te zorgen dat het perspectief bij de diagnose rooskleuriger wordt dan op dit moment.

Livestream
De komende drie weken kan er geboden worden op de items. De veiling wordt op zaterdag 1 mei afgesloten met een livestream. Tijdens de livestream wordt er een inkijkje gegeven in onder meer de goede doelen, de werkzaamheden van Fred Zwang bij Feyenoord en zal het ingezamelde bedrag bekend worden gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app