Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; SPV&#39;81 viert het jubileum digitaal.</p>

• SPV'81 viert het jubileum digitaal.

SPV’81 viert 40-jarig jubileum sober

  •   keer gelezen   Nieuws

POLSBROEK • Voetbalvereniging SPV’81 bestaat zaterdag 1 mei 40 jaar. Een jubileumcommissie had grote plannen voor een mooi feest, maar corona gooide roet in het eten.


De gezellige dorpsclub heeft in de Polsbroekse gemeenschap (en Vlist) een belangrijke sociale en maatschappelijke functie opgebouwd. Vijftien enthousiaste leden stonden klaar om het jubileum kleur te geven. Commissielid Marco Schinkel vindt het jammer, dat een groot feest met een artiest en een jubileumwedstrijd tegen een gerenommeerde tegenstander niet door kan gaan. 

Livestream
“Bij een vorig jubileumfeest was Lucky Ajax te gast,” vertelt de 25-jarige Schinkel. “Nu hadden we voor de jeugd allerlei activiteiten in petto. De Spel Verhuur Centrale zit hier om de hoek. Op zaterdag 1 mei hadden we ook het vernieuwde clubgebouw willen openen. Nu staan we deze dag vanaf 16.00 uur stil bij ons jubileum via een livestream. Bij alle leden, donateurs en sponsors valt deze week een brievenbuspakket op de deurmat met een aardigheidje. Via een bingospel gaan we spelenderwijs door de geschiedenis van de club. Antwoorden in de vorm van jaartallen kunnen afgevinkt worden op de kaart.”

Klassering
SPV’81 was in zijn glorietijd derdeklasser, maar zakte daarna af naar de vijfde klasse. De vierde klasse is sinds 2009 het strijdtoneel. “De laatste jaren zijn we niet verwend met hoge klasseringen,” weet Schinkel, die vanwege zijn studie afhaakte als actief speler. “Wellicht komen we in een nog te vormen vijfde klasse beter tot ons recht. Een promotiefeest zou dan mooi zijn. De activiteitencommissie is daar klaar voor.”

Wim Kroone,
Freelance-redaceur Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal
Volg @dedriewaarden op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup