Afbeelding

Groepstrainingen mogen weer, wedstrijden nog niet, terrassen voetbalclubs onder voorwaarden open

Nieuws 4.406 keer gelezen

REGIO • Amateurvoetballers mogen vanaf woensdag 19 mei weer in groepsverband trainen, zo is dinsdagavond tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge duidelijk geworden. Maar er zit wel een -onverwachte- voorwaarde aan vast: spelers van 27 jaar en ouder moeten anderhalve meter afstand houden.

De KNVB reageerde meteen -cynisch- via Twitter:

De groepsgrootte is maximaal 30 personen.

De letterlijke tekst op Rijksoverheid.nl:
Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Wedstrijden zijn nog altijd niet toegestaan, publiek is niet welkom en kleedkamers en douches blijven gesloten.

Terrassen
De terrassen van voetbalclubs en andere sportverenigingen mogen onder beperkingen weer open van 06:00 tot 20:00 uur. De beperkingen zijn gelijk aan die van de horeca.

De letterlijke tekst op Rijksoverheid.nl:
Buitenterrassen mogen open van 06.00 tot 20.00 uur. In de eerste stap in het openingsplan gingen terrassen al open van 12.00 tot 18.00 uur. Deze tijden zijn nu verruimd. Alle voorwaarden blijven gelden. Zoals maximaal 50 personen op een terras en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden.

Onder voorbehoud
De versoepelingen zijn onder voorbehoud. Ze gaan alleen door als de besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen in voldoende mate blijven dalen.


Bijschrift - 

Foto:

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app