Logo regio-voetbal.nl


Vrienden uit Asperen nemen EK-hit op: ‘Oranje, dat is mijn kleur’

  •   keer gelezen   Nieuws

ASPEREN • Rob van Ooijen (34) uit Asperen roept al jaren dat hij een liedje voor het EK wil opnemen, en nu is het er: ‘Oranje, dat is mijn kleur, we scoren het meeste en maken de feesten, daarover geen gezeur’. 


Het is na enkele dagen al vijftienhonderd keer via Spotify gestreamd en in de Digiplug top 100 stond het na twee dagen op nummer 39.

Rob vertelt hoe het balletje is gaan rollen: “Mijn coach suggereerde dat ik iets naast mijn werk zou kunnen gaan doen, en vroeg wat ik heel leuk zou vinden. Behalve op vakantie gaan met een alternatieve camper, is dat een liedje opnemen voor het EK.”

Droom
Het was een droom die hij vorig jaar al had willen realiseren, volgens zijn jeugdvriend Jesper. “Maar toen ging het hele EK vanwege corona niet door.”

Voetbal is één van de grote passies van Rob. “Ik voetbal al mijn hele leven en heb samen met mijn broer Jan jaren in het eerste elftal van Asperen gespeeld.” Nu hij vader is van vier mooie dochters staat het voetbal op een wat lager pitje, maar de passie is nooit gedoofd.

De voornaamste aanleiding om door te zetten met het EK-nummer is de coronacrisis, vertelt Rob. “We moeten nu zelf de slingers ophangen. En als er íets is dat we graag willen, is het wel lol maken met elkaar.” 

Zijn moeder kreeg het melodietje in haar hoofd, en hij schreef er de tekst op. “Daarna heb ik een aantal vrienden en m’n broer gevraagd om mee te doen.”

Artiestenbus
Jan van Ooijen (36) lacht: “We zijn er ingeluisd. Het begon met zijn vraag of we mee wilden zingen als achtergrondkoortje in een café-setting. Maar we kunnen nu niet meer over straat zonder dat onze handtekening wordt gevraagd.”

Ook Jesper van Est, Martijn van Beckhoven en Tjalling Wiersma zijn in Rob’s enthousiasme meegesleurd. De vijf dertigers noemen zichzelf ‘de Oranjes’. De mannen hadden allemaal een oranje outfit aan, toen afgelopen zaterdag de clip werd opgenomen. Dat gebeurde met een rondrit met een oranje bus. Rob: “Ik heb iedereen wel even gevraagd een zelftest te doen.”

Een alternatieve camper is er nu ook: een omgebouwde oude stadsbus uit Antwerpen. Rob glundert: “In de clip fungeert die als artiestenbus, maar daarna gaan we hem met het gezin gebruiken als camper.”

Eerste boeking al binnen
De oranje kentekenplaten met het opschrift ‘de Oranjes’ zijn net op tijd aangekomen en worden er nog snel even aangezet. “De eerste boeking is al binnen”, lacht Rob. “We zijn uitgenodigd om in de feesttent in Hei- en Boeicop op te komen treden.”

De vrienden hoeven er zelf niets aan te verdienen, dus de eventuele opbrengst van hun oranje-activiteiten gaat naar een goed doel, zegt Rob. “Dat wordt het Oranjefonds, of het KWF.”

door Levien Vermeer

https://open.spotify.com/track/7CEc1KMbzOdbBt0KMyfv6B?si=tkTBVZHdTtqz7LuJYFP-nQ

https://youtube.com/channel/UCyztqyuHUxQEdCJ4j2LXwrw

www.deoranjesband.nl/

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen