Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Het huidige combinatie-elftal JO13-2 van Alblasserdam en De Zwerver.</p>

• Het huidige combinatie-elftal JO13-2 van Alblasserdam en De Zwerver.

(Foto: Aangeleverd)

Samenwerking Alblasserdam en De Zwerver voorlopig van de baan, maar voor de langere termijn mogelijk nog een optie

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERDAM/KINDERDIJK • Het samenvoegen van de bovenbouw van de jeugdafdelingen van vv Alblasserdam en De Zwerver is in elk geval voor volgend seizoen definitief van de baan. Voor de langere termijn staat de deur nog altijd op een kier.


De besturen van de buurclubs hebben woensdagavond een verklaring uitgegeven. De samenwerking riep ‘begrijpelijke sentimenten’ op, ‘maar gelukkig was en is er voldoende begrip en draagvlak bij de achterban om in te zien dat samenwerken tussen verenigingen een noodzaak is om op de langere termijn het voetbal in de regio te kunnen blijven aanbieden’. 

Verschil van inzicht
Op hoofdlijnen was er overeenstemming bereikt over de invulling van de samenwerking. Echter, bij de detailbesprekingen ontstond er voor komend seizoen verschil van inzicht tussen beide clubs. Op basis hiervan hebben de Kinderdijkers besloten de samenwerking volgend seizoen niet uit te rollen.

Grote teleurstelling
Bij vv Alblasserdam heerst ‘grote teleurstelling over deze onverwachte wending en gemiste en wellicht historische kans’, maar het besluit van het bestuur van De Zwerver wordt gerespecteerd.

In gesprek
Beide besturen benadrukken niettemin nogmaals het belang van samenwerken. En passant corrigeert De Zwerver haar eerdere webpublicatie, waarin zonder verdere toelichting werd aangekondigd dat de samenwerking per direct werd gestopt. De zinsnede had moeten luiden:  Bestuur VV De Zwerver stopt de samenwerking met VV Alblasserdam voor komend seizoen, maar blijft wel in gesprek om eventuele samenwerking op langere termijn te onderzoeken.

Combinatieteams
Dit seizoen schreven Alblasserdam en De Zwerver bij de jeugd twee combinatieteams in voor de competitie. In navolging hiervan is er de afgelopen maanden tussen beide verenigingen verder gesproken over een continuering en intensivering van deze samenwerking in de vorm van het samenvoegen van de bovenbouw binnen de jeugdafdelingen.

Doel hiervan is om de kinderen wonend in de regio Alblasserdam en Kinderdijk de mogelijkheid te geven om op eigen niveau en leeftijd, in een prettige en veilige omgeving en met goede begeleiding, te kunnen voetballen. Samenwerking wordt als noodzakelijk gezien voor de continuïteit op langere termijn, maar voor het samenvoegen van de bovenbouw is de tijd kennelijk nog niet helemaal rijp.

Lees ook:

www.regio-voetbal.nl/nieuws/algemeen/241483/de-zwerver-haalt-bericht-stopzetten-samenwerking-met-alblasserd

www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/241407/bestuur-de-zwerver-stopt-samenwerking-met-vv-alblasserdam

www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/241016/vv-alblasserdam-en-de-zwerver-voegen-bovenbouw-jeugdafdelingen-

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen