Logo regio-voetbal.nl
<p>• Erwin de Groot</p>

• Erwin de Groot

(Foto: @vvLekkerkerk)
Spelerscarrousel

Oud-prof Erwin de Groot denkt na over terugkeer bij Lekkerkerk

  •   keer gelezen   Nieuws

LEKKERKERK • Tweeëneenhalf jaar geleden stopte Erwin de Groot met voetbal. Onlangs is hij weer voorzichtig begonnen en traint hij mee met de selectie van Lekkerkerk. Of we hem na de zomer ook daadwerkelijk terug gaan zien in het eerste elftal? De oud-prof twijfelt nog, vertelt hij op de website van vv Lekkerkerk.


“Daar zijn twee redenen voor”, aldus de voormalig speler van Excelsior, FC Utrecht, Capelle en Zwaluwen Vlaardingen. “Ik ben destijds afgehaakt vanwege chronische enkelklachten en vond dat voetbal in relatie tot mijn werk als ZZP-er in het hoveniersvak te risicovol was. De voorbije tijd drong echter ook steeds meer tot me door dat voetbal een te leuke sport is om op je 25e links te laten liggen. Om te ontdekken of mijn enkel het aan kan, ben ik daarom toch maar weer mee gaan trainen bij het cluppie waar ik ooit op 5-jarige leeftijd begon: vv Lekkerkerk.” 

Genieten
“Ik moet zeggen: het viel me niet tegen en ik geniet er enorm van om mijn vrienden weer te zien en onderdeel te zijn van het ‘voetbalsfeertje’. Bovendien is sporten heerlijk om je hoofd vrij te maken na een dag werken. Maar ik besef ook dat een paar trainingen aan het einde van een seizoen heel anders zijn dan presteren in een wedstrijd. Ik heb afgesproken dat ik mee train en ga nadenken over mijn toekomst als voetballer. Over het nieuwe seizoen ga ik nog in overleg met de trainer. Ik ben er op dit moment nog niet uit wat het gaat worden. En uiteraard is het ook heel belangrijk hoe de trainer het ziet.”

Littekenweefsel
Zijn enkelleed dateert al vanuit zijn jeugd, weet Erwin de Groot. “Ik blijk altijd ‘naar binnen’ te hebben gelopen, waardoor er littekenweefsel ontstond in het gewricht. Tijdens de wedstrijd ging het meestal nog wel, maar na afloop kon ik soms amper lopen. Zooltjes brachten wat verlichting, maar losten het probleem niet definitief op. In mijn tijd bij Capelle werd pas écht ontdekt wat er aan mijn enkel mankeerde. Orthopeed dr. Fontijne maakte het definitief duidelijk. Ik liet me vervolgens opereren, waarbij het littekenweefsel werd weggehaald. Kort na mijn revalidatie werd ik in een wedstrijd ‘afgezaagd’ door een tegenstander en was ik weer uit de bruik. Dat was voor mij het sein om er mee te kappen. En nu? Tja, het kriebelt weer, daar ben ik eerlijk in. Een terugkeer is aanlokkelijk. De komende tijd wordt duidelijk of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen