• Bert en Jopie Verschoor waren meteen weer van de partij langs de lijn in Nieuwendijk.
• Bert en Jopie Verschoor waren meteen weer van de partij langs de lijn in Nieuwendijk. Foto: Jan Noorlandt

Altena-SVS’65: ‘Supporters smachtten naar een wedstrijdje en naar het elkaar weer zien langs de lijn’

Nieuws 2.012 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Het was zaterdag gezellig druk bij Altena. Eindelijk rolde de bal weer. De Nieuwendijkers trapten na maanden zonder wedstrijd af voor een oefenpotje tegen SVS’65. 

Bij de entree in Nieuwendijk aan de Rijksweg is de poort gelukkig weer open. We lopen meteen een paar supporters van SVS’65 tegen het lijf. 

“Zo man, heerlijk toch, Dat ga je toch missen”, klinkt het opgelucht. 

Opgelucht
Voorzitter Cor Geelhoedt van Altena drentelt ook al in de kantine. De preses van Altena is blij dat er weer gevoetbald mag worden na de lange coronastop. “De stemming is goed. Ik ben hartstikke opgelucht dat we weer mogen”, laat de voorzitter weten. “Fijn dat we het ritme weer terug kunnen krijgen en een normale zaterdag hebben. We hebben het ontzettend gemist. Ik ben ook blij voor de spelers. We hebben de groep vrij compleet kunnen houden. Dat is belangrijk en zegt veel over de sfeer in de groep.”

Bij maauwen
De supporters druppelen binnen. Supporter en clubman Bert Verschoor kwam ook even kijken en heeft een tegengeluid. “Ik miste het niks. Het fanatieke is bij mij een eind weggezakt, terwijl ik toch altijd een van de fanatiekste ben geweest en al 58 jaar lid ben. Maar goed, dat zal wel weer komen. Vandaag ben ik er wel, want ik wilde mijn maat Ad weer even zien”, lacht de Nieuwendijker.

“Een bietje bij ‘maauwen’. Je maten om je heen, dat mis je het ergste. Daar kom ik ook voor”, aldus Verschoor, die nog even aangeeft dat z’n vrouw Jopie, die al langs de lijn zit, veel fanatieker is. “Die sprong een gat in de lucht dat ze weer kon komen”, grinnikt Verschoor. 

De gepensioneerde Bert, vele jaren lang vrijwilliger bij de club tot twee jaar terug, voetbalde in het verre verleden zelf dertien jaar als spits in het eerste in Nieuwendijk in de hoogtijdagen van Altena. “Ik speelde al op mijn veertiende in het eerste en denk dat ik nog steeds topscorer in de competitie ben bij Altena. In 1978 maakte ik er 22, dat is volgens mij nog niet doorbroken”, klinkt het toch een beetje trots. 

Sneu
Binnen de lijnen ging het er ontspannen aan toe. Het gemis aan ritme was duidelijk zichtbaar. Sneu was wel dat jeugdspeler Jens Schouten van Altena zich al snel lelijk blesseerde en naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Trainer Johan van der Werff was blij met het oefenpotje. “Het oude ‘normaal’ is even terug. Je merkt toch dat je mensen acht maanden niet hebt gezien. De spelers vallen elkaar nog net niet in de armen. Ik ben ook door zoveel mensen uit de regio geappt, hoe laat de wedstrijd begon, want ze wilden zeker komen kijken. Ze smachtten gewoon naar een wedstrijdje en om elkaar weer te zien. Dat is het allermooiste.” 

Spierpijn
De welbekende Willem Looijen van SVS’65 hield het bij één helft. De vrijdag 37 jaar geworden spits, die ook LRC, Kozakken Boys, SteDoCo en Nivo Sparta achter zijn naam heeft staan: “Als je op het veld staat, is het toch lekker om weer bezig te zijn. Het lichaam wordt wel minder”, aldus Looijen, die in zijn loopbaan al aan de 350 tot 400 doelpunten zit.

“Vroeger liep ik de pollen er uit, maar dat is over. Dat kan ik niet meer. Je merkt ook, dat je morgen spierpijn hebt. Dat heb ik nu al. Ik heb ook pas twee keer getraind en acht maanden niks gedaan. Maar ik ga door tot ik niet meer kan lopen.” 

Trainer José van de Ven van SVS’65 oogde tevreden. De Dussenaar in Spijkse dienst: “Lekker, je bent weer bezig. Op zich hebben we wel kunnen trainen, maar een wedstrijdje is toch heel anders.” 

Gemist
En Johnny Schouten, de aanvalsleider van Altena: “Het was lekker. Hier waren we wel aan toe. Ik heb het wel gemist. Ik ging de eerste coronastop in met een blessure en in de zomer ben ik geopereerd. Ik was net fit, toen kwam weer corona. Nu kan ik eindelijk weer voetballen.”

Daar ging het oefenpotje zaterdag in Nieuwendijk ook om. Eindelijk weer het veld op en voor de supporters, een beetje ‘maauwen’, een wedstrijdje ‘kieken’ en de derde helft. De eindstand was trouwens 3-0 voor Altena.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 9 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 9 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 13 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 15 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00