• Corné Nijhof en Danny van der Matten.
• Corné Nijhof en Danny van der Matten. Foto: Rick den Besten

Corné Nijhof past voor reserverol in afscheidswedstrijd: Woudrichem met 2-2 gelijk tegen ASV Arkel

Nieuws 5.089 keer gelezen

WOUDRICHEM • Woudrichem kon zaterdag eindelijk na de lange coronastop het veld weer op. Tegenstander in de vriendschappelijke wedstrijd was klassegenoot ASV Arkel. De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Corné Nijhof, Danny van der Matten en trainer Piet Saaman. Voor Nijhof werd het een afscheid met een vervelend randje. 

Voor Corné Nijhof (29) werd het geen afscheidswedstrijd zoals hij zich had voorgesteld. Evenals de stoppende en afscheidnemende Danny van der Matten moest Nijhof op de bank beginnen. Daar had de tegenwoordig in Rotterdam woonachtige Nijhof geen trek in en hij ging al vroeg douchen. 

“De laatste wedstrijd en dan doe je niet mee. Ja, dat is wel raar”, reageerde Corné Nijhof. “Mijn gedachte is dat als er een afscheidswedstrijd voor je wordt georganiseerd, je in de basis begint en er vlak voor tijd wordt uitgehaald”, baalde ‘Crocky’ enigszins. “Aan de ene kant wel, aan de andere kant is het wat het is. Als er mensen speciaal voor je komen kijken omdat je afscheid neemt en je wordt dan op de bank gezet, dan heb ik toch zoiets: daar pas ik voor. Het is zonde dat je het zo moet afsluiten, want ik heb het zes jaar goed naar mijn zin gehad bij Woudrichem.” 

Logisch
Leider Fred van Straten vond het voorval ook jammer. “Ik weet niet goed wat ik er mee aan moet. Hij had verwacht in de basis te starten, maar hij is er acht maanden terug al mee gestopt. Dan is het logisch dat je niet in de basis begint. Hetzelfde geldt voor Danny van der Matten. Het is vervelend en niet leuk voor ons, maar aan de andere kant is het zoals het is. Wij gaan dadelijk toch op een normale manier afscheidnemen.”

Fysiotherapeut
De afscheidnemende Danny van der Matten mocht na de rust (volgens plan; bedoeling was dat het tweetal in de tweede helft in de ploeg zou komen en door een erehaag van medespelers het veld zou verlaten) zijn afscheidswedstrijd nog even opluisteren. Van der Matten is gestopt, omdat hij aan een studie voor fysiotherapeut is begonnen naast zijn werk als personal trainer bij Living Well in Gorinchem.

“Ik heb hier alleen maar mooie momenten meegemaakt”, aldus de 26-jarige Van der Matten. Uitschieter was het kampioenschap in de derde klasse.  

Tof
Ook trainer Piet Saaman nam met een goed gevoel afscheid. “Ik heb hier drie seizoenen de jongens getraind. Het coronajaar was natuurlijk niet wat je ervan verwacht. Dat heeft niemand ooit meegemaakt. Toen die gastjes vijf jaar waren, ben ik ermee begonnen en nu spelen er vijf of zes in het eerste. Tof om die gasten een heel voetballeven mee te maken.”

Saaman heeft het goed gedaan bij Woudrichem. De club behaalde onder zijn leiding een periodetitel en draaide in tweede klasse bovenin mee. 

Knetterend vuurwerk
In het vriendschappelijke wedstrijdje kon je zien dat de spelers blij waren dat ze weer los konden. Pittig was het partijtje zeker, al was het ook even wennen. Het handelsmerk van Tim Saaman, de vrije trap, kwam nog niet uit de verf.

ASV Arkel ging met 0-2 rusten (2x Remie Schuurman). Na de rust trok Woudrichem de partijen weer gelijk met de 1-2 van Mike van Wouwen en de 2-2 van Jami Goemaat. De supporters zorgden voor een passend slotakkoord met knetterend vuurwerk en een rookgordijn. 

Leuk om terug te zijn
Trainer Leon Elands van ASV Arkel: “Dit was iets waar we naar uitgekeken hebben. We willen weer lekker voetballen. Het heeft veel te lang geduurd met die corona”, vond Elands het ook superleuk even terug te zijn in Woudrichem. “Ik heb hier zes mooie jaren gehad met twee kampioenschappen en twee keer nacompetitie. Nu zit ik bij Arkel en daar heb ik het ook super naar mijn zin.”

Nico van Es

• Woudrichem - ASV Arkel (2-2).
• Woudrichem - ASV Arkel (2-2).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden