• Alblasserdam - FC Dordrecht (1-7).
• Alblasserdam - FC Dordrecht (1-7). Foto: Rick den Besten

Eindelijk weer écht voetbal op Souburgh

Algemeen 937 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Eindelijk weer een echte voetbalentourage! Alblasserdam maakte het zaterdag mee in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. Dat de thuisploeg met 1-7 verloor mocht de pret niet drukken.

Lekkere omstandigheden. Zomerse temperaturen. Prima publieke belangstelling. Niet alleen voor de spelers en technische staf is het potje met de Dordtse profs een heerlijk middagje, ook de penningmeester van vv Alblasserdam, loopt met en gelukzalige glimlach over sportpark Souburgh. Ondanks de Covid-19 matregelen scoort zijn club niet alleen op het veld, maar ook qua omzet. En dat kan de vereniging goed gebruiken na anderhalf jaar zonder noemenswaardige barinkomsten.

Aardig fit
Trainer Dennis Schoonewil geniet al evenzeer. “Een echte wedstrijd met mensen langs de lijn; hoe lang is dát al niet geleden?”, zegt hij. “Ik merkte aan de spelers al dat ze er erg veel zin in hadden. We hebben de voorbije vier weken lekker getraind om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op deze pot voetbal. En ik moet zeggen: iedereen was aardig fit, onze routiniers Umut Takac en Ahmet Kuyucu voorop.”

Gelijke tred
Gedurende de eerste 60 minuten van het duel blijkt dat Alblasserdam aardig gelijke tred kan houden met de Keuken Kampioen-formatie van de Krommedijk. Vóór rust komen de gasten tot slechts één treffer. In de 57e minuut scoort Umut Takac de luid bejubelde 1-1. Daarna is het over en sluiten voor de thuisploeg. 

“Had er ook mee te maken dat ik flink aan het wisselen was geslagen”, vertelt Dennis Schoonewil. “Het was verantwoord om iedereen een uur te laten spelen en daarna de boel te verversen. Daar hebben we ons netjes aan gehouden, maar het betekent wél dat je op een gegeven moment niet meer met je sterkste elftal speelt. Ik moet overigens zeggen dat de verse krachten ook erg hun best deden. Niets te klagen dus.”

Vakantie
Na afloop van de wedstrijd werd er nog gezellig nagepraat over het vriendschappelijke treffen én weer afscheid genomen van elkaar. “We hebben nu eerst drie weken vakantie”, vertelt Schoonewil. “Daarna gaan we beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De competitie start in de derde week van september. Tenminste, dat hoop ik. Het is altijd afwachten hoe ‘het virus’ zich ontwikkelt; dat hebben de voorbije anderhalf jaar ons wel geleerd… Maar goed, ik ga altijd van het positieve uit en dat betekent dat we een leuk seizoen tegemoet kunnen zien met in de oefencampagne leuke duels met onder meer Drechtstreek en Nieuw-Lekkerland . We hebben er geweldig veel zin in!”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 5 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 5 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 12 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 13 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44