Logo regio-voetbal.nl
Foto: Nico Van Ganzewinkel

Nieuwbouw moet van Leerdam Sport’55 weer een mooie, bloeiende club maken

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM • Leerdam Sport-voorzitter John Boekelman en wethouder Maks van Middelkoop hebben vorige week de laatste paal voor de bouw van een nieuwe kantine en kleedruimtes geslagen. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe accommodatie van voetbalvereniging Leerdam Sport’55. Boekelman hoopt dat het nieuwe onderkomen voor 25 februari 2022 gereed is want dan bestaat dé voetbalvereniging van wijk West 110 jaar. “En dat moet gevierd worden, het liefst in onze nieuwe kantine”, is Boekelman van mening..


Aan de heipaal was het gelukshirt van de club gewikkeld. Dit shirt is gedragen toen Leerdam Sport in 2012 kampioen werd en promoveerde naar de 2e klasse. Boekelman merkte tijdens zijn toespraak op dat hij hoopt dat dit shirt ook in de toekomst voor geluk gaat zorgen. Verder meldde de trotse voorzitter dat hij samen met de bestuursleden Jeroen de Bruin en Paulo Lopulalan en de vele vrijwilligers er trots op is om zich in te zetten van Leerdam Sport weer een mooie en bloeiende vereniging te maken. 

Derde keer
Terugblikkend hoe het allemaal begon vertelde Boekelman dat dit de derde keer is dat de club op een nieuwe locatie begint. Leerdam Sport is als voetbalvereniging Sparta in 1912 begonnen op de locatie hoek Lingedijk/Lingestraat. In 1935 verhuisde de club naar de Tiendweg en daar kregen ze een jaar na de verhuizing voor het eerst de beschikking over een kantine en een kleedkamer. Het huidige Spartaveld als straatnaam herinnert hier nog steeds aan.

In 1971 verhuisde Leerdam Sport naar de huidige locatie aan de Q de Palmelaan. Boekelman: “En nu staan we aan de vooravond van wederom een verplaatsing, want de nieuwe velden en accommodatie schuiven een stukje op. Maar we blijven in ons vertrouwde hoekje in wijk West. Alleen wordt ons nieuwe adres nu de Keramieklaan in de wijk Broekgraaf.” 

Niet vanzelf
Zowel Boekelman als wethouder Van Middelkoop memoreerde eraan dat deze verhuizing niet vanzelf is gegaan. Al in 2002 is Leerdam Sport met de gemeente in overleg gegaan hun eigendommen te willen verkopen en te willen verhuizen naar een nieuwe locatie. Hierbij kwam ook het Glaspark in beeld en ging het bestuur meepraten over een groot sportpark waar verschillende clubs gebruik van zouden maken. Tijdens een buitengewone ledenvergadering op 8 maart 2017 beslisten de leden dat het bestuur af moest zien van verdere gesprekken over het Glaspark, maar zich moest richten op het behouden van de eigen sportaccommodatie.

Ondanks dat Leerdam Sport niet participeerde in het Glaspark heeft de gemeente volledige medewerking verleend om de club in wijk West te houden. Toen alles financieel geregeld - en ook de nieuwe locatie bekend was wilde de club zo snel mogelijk aan de slag dit nieuwe sportterrein te realiseren. Echter toen gooide de heikikker, rugstreeppad en vleermuizen roet in het eten en kon er nog niet met de aanleg van de velden en bouw van de accommodatie begonnen worden. Medewerkers van het plan Broekgraaf verleenden veel hulp in het verkrijgen van de vergunningen en zochten oplossingen voor de problemen met de amfibieën en vleermuizen.

Voeten in aarde
Volgens wethouder Van Middelkoop vertelde dat het wel de nodige voeten in de aarde heeft gehad voordat dit sportterrein er kwam. “Maar op een raadsvoorstel van de inmiddels overleden raadslid Nico Gros werd het oorspronkelijke plan voor het Glaspark gewijzigd in Glaspark Light. Dit bood ruimte voor het ontwikkelen van dit nieuwe sportpark. Of zoals John Boekelman het noemde: het realiseren van de nieuwe sportparel van Leerdam West,” aldus Van Middelkoop.

De wethouder vertelde verder dat de samenwerking met het Leerdam Sport bestuur en leden voorspoedig verliep mede dankzij Boekelman die er zoals sportambtenaar Kick Gereke opmerkte: ‘als een bok op de haverkist bovenop zit.’

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup