• Sander Kloos
• Sander Kloos Foto: @vvBrederodes

Vertrek Sander Kloos blijft raadsel

Algemeen 3.540 keer gelezen

VIANEN • Anderhalve week nadat het nieuws naar buiten kwam, is het nog volstrekt onduidelijk waarom de wegen van Sander Kloos (46) en vv Brederodes zich scheiden. Beide ‘partijen’ verwijzen naar de mededeling op de website van de groen-gelen. 

Daarin staat dat het bestuur en de voormalige hoofdtrainer ‘in overleg hebben besloten dat de samenwerking voor de start van het nieuwe voetbalseizoen wordt beëindigd’. “Wij danken Sander voor zijn inspanningen voor onze vereniging en wensen hem veel succes voor de toekomst’, aldus het bestuur. 

Kloos zelf geeft verder ook geen tekst en uitleg over zijn vertrek. “Ik verwijs naar de mededeling op de website. Dat is de afspraak die ik met het bestuur heb gemaakt en daar houden we ons aan.” 

Wel laat de inwoner van Zeist weten dat hij met een goed gevoel terugkijkt op de twee jaren die hij bij Brederodes werkte. “Het was een mooie periode met hoogtepunten en goede sportieve resultaten. We hebben het eerste jaar de nodige stappen gezet en stonden er goed voor. Toen gooide corona roet in het eten”, aldus Kloos, die nog geen nieuwe club heeft. “Ik heb nog geen idee wat ik ga doen.”

Lovende recensies
Eind december 2018 werd bekend dat Kloos bij de groen-gelen aan de slag zou gaan. “Ik heb er een buitengewoon goed gevoel over”, zei voorzitter Taki Anastassiadis destijds. “Sander heeft veel kwaliteiten, is breed georiënteerd, heeft tal van voetbalfuncties bekleed en staat dicht bij de spelers. We hebben alleen maar lovende recensies en referenties over hem gekregen. Hij is precies degene die we zochten. Ik verwacht dat zijn komst voor rust binnen de club zorgt.”

Een jaar later was het enthousiasme nog altijd groot, want Kloos’ contract werd opengebroken en verlengd. Nu is Anastassiadis korter van stof. Ook hij spreekt van een ‘goede periode’ en verwijst naar het bericht op de website. 

Spraakzamer is de preses over de nieuwe trainer Marcel Akkerman. “Ik ben heel blij met zijn komst. Het is een jongen van de club en een ambitieuze trainer. Ik ben dan ook super positief over het nieuwe seizoen.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden