VV Papendrecht wint jubileumwedstrijd tegen FC De Rebellen met 4-3

Nieuws 1.825 keer gelezen

PAPENDRECHT • De uitgestelde jubileumwedstrijd van VV Papendrecht tegen FC de Rebellen is zaterdag gespeeld. Het bleek dat De Rebellen al 665 dagen aan het wachten waren op een voetbalwedstrijd. Dit was ook te zien aan de oud-profs. Ze waren gretig, enthousiast en sommigen hadden nog wat coronakilo’s aan het lijf.

Coach Mario Been probeerde zijn mannen vooral simpel te laten voetballen. Tegen de jonge fitte spelers van VV Papendrecht 1, gemixt met een aantal gewiekste veteranen, was dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Vooral bij het eerste doelpunt van Peter Bouw droop de klasse er weer vanaf. Een voorzet kwam bij Bouw in de zestien en waar iedereen dacht dat hij deze op de pantoffel nam, wipte hij hem subtiel over doelman Noah Zeeuw.

Ook het weerzien van ‘de giraffe’ Bert Duthler in de rood-zwarte kleuren was memorabel.

Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 1-1 stand, nadat Ricky van den Bergh een vrije trap erin schoot.

Legendes
In de tweede helft kwam de ene na de andere legende het veld in. Noemenswaardig was de invalbeurt van ‘man van glas’ Teus Baars. Hij haalde de twee minuten, waarna een zweepslag een einde maakte aan zijn invalbeurt. Uiteindelijk werd de wedstrijd 4-3 gewonnen door VV Papendrecht.

Er kwamen ongeveer 360 mensen op de wedstrijd af.