• Mark Timmer en Ronald Rietveld zijn met hun ondernemingen de hoofdsponsors van de EM - Van der Wal Cup.
• Mark Timmer en Ronald Rietveld zijn met hun ondernemingen de hoofdsponsors van de EM - Van der Wal Cup. Foto: Rick den Besten

EM Van der Wal Cup dit seizoen alleen voor eerste elftallen; inschrijven kan vanaf heden

30 aug, 20:00 Nieuws Regio-Voetbal Toernooien 1.038 keer gelezen

REGIO • Het is de intentie van Regio-Voetbal dit seizoen het zesde toernooi om de EM Van der Wal Cup organiseren. Ditmaal alleen voor eerste elftallen (mannen).

Vanwege de coronamaatregelen die nog altijd gelden én vanwege een volle agenda bij uitgeverij Kontakt Mediapartners (door uitbreiding met acht kranten) is voor een afgeslankte toernooiversie gekozen. Intentie is volgend seizoen alle categorieën, dus ook de vrouwen en de jeugd, weer aan bod te laten komen.

EM Kantoorsystemen en Van der Wal Interieurs uit Leerdam zijn de hoofdsponsors van het toernooi.

Deelname is voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen ‘clubs zaterdag’ en ‘clubs zondag’) behoren. Er zal ook in het seizoen 2021-2022 weer nauw samengewerkt worden met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

Opzet
De definitieve toernooi-opzet (starten met poulefase of meteen een knockoutsysteem) zal mede afhankelijk zijn van het aantal aanmeldingen. Hoe dan ook garandeert de organisatie alle deelnemers aan de EM Van der Wal Cup minimaal twee wedstrijden.

De toernooicommissie zal proberen rekening te houden met de wens van veel clubs om de kwart- en halve finales van de toernooien niet ‘pas’ in de beslissende fase van de competitie (april/mei) af te werken, maar al eerder.

In de eerste fase van het toernooi tracht de organisatie flinke reisafstanden te voorkomen. Ook wordt rekening gehouden met de competitie-indeling.

Doordeweeks
De wedstrijden zullen doordeweeks, op dinsdagavond, worden afgewerkt. Het toernooi beginnen medio oktober, na de competitiestart.

Op verzoek van veel clubs blijft terugwisselen toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg.

Aanmelden
Het inschrijfgeld bedraagt voor de EM Van der Wal Cup bedraagt 60 euro.

Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen: info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit vrijdag 24 september. De EM Van der Wal Cup gaat alleen door bij voldoende deelname (minimaal 32 clubs).

Bij de inschrijving graag vermelden:

- Naam club
- Naam contactpersoon + e-mailadres

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Uitslagen en standen zaterdag 1 oktober 2022 10 uur geleden
Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 30 sep, 17:00
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23