Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners
update

Inmiddels 28 aanmeldingen voor EM Van der Wal Cup 2021-2022 binnen, inschrijving sluit 24 september

24 sep, 08:45 Nieuws Regio-Voetbal Toernooien 5.808 keer gelezen

REGIO • Bij voldoende deelname zal Regio-Voetbal / Kontakt Mediapartners dit seizoen het zesde toernooi om de EM Van der Wal Cup organiseren. Ditmaal alleen voor eerste elftallen (mannen).

De volgende inschrijvingen zijn inmiddels binnen:

2e divisie
Kozakken Boys (combi O23/JO19/wissels A-selectie))

3e divisie
GVV Unitas (combi zon/zat/O23)

1e klasse
LRC Leerdam
Nivo Sparta
Papendrecht
Nieuw-Lekkerland
GRC 14
Almkerk

2e klasse
GJS
Sleeuwijk
De Zwerver

3e klasse
Schelluinen
De Alblas
VVAC
Schoonhoven
HSSC’61
Streefkerk
Ameide
SV Lopik
DFC
MVV’58
Brederodes

4e klasse
Asperen
Leerdam Sport’55
Peursum
Kerkwijk
Cabauw

5e klasse
Hedel

Vanwege de coronamaatregelen die nog altijd gelden én vanwege een volle agenda bij uitgeverij Kontakt Mediapartners (door uitbreiding met acht kranten) is voor een afgeslankte toernooiversie gekozen. Intentie is volgend seizoen alle categorieën, dus ook de vrouwen en de jeugd, weer aan bod te laten komen.

EM Kantoorsystemen en Van der Wal Interieurs uit Leerdam zijn de hoofdsponsors van het toernooi.

Deelname is (in principe) voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen ‘clubs zaterdag’ en ‘clubs zondag’) behoren. Er zal ook in het seizoen 2021-2022 weer nauw samengewerkt worden met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

Opzet
De definitieve toernooi-opzet (starten met poulefase of meteen een knockoutsysteem) zal mede afhankelijk zijn van het aantal aanmeldingen. Hoe dan ook garandeert de organisatie alle deelnemers aan de EM Van der Wal Cup minimaal twee wedstrijden.

De toernooicommissie zal proberen rekening te houden met de wens van veel clubs om de kwart- en halve finales van de toernooien niet ‘pas’ in de beslissende fase van de competitie (april/mei) af te werken, maar al eerder.

In de eerste fase van het toernooi tracht de organisatie flinke reisafstanden te voorkomen. Ook wordt rekening gehouden met de competitie-indeling.

Doordeweeks
De wedstrijden zullen doordeweeks, op dinsdagavond, worden afgewerkt. Het toernooi beginnen medio oktober, na de competitiestart.

Op verzoek van veel clubs blijft terugwisselen toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg.

Aanmelden
Het inschrijfgeld bedraagt voor de EM Van der Wal Cup bedraagt 60 euro.

Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen: info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit vrijdag 24 september. De EM Van der Wal Cup gaat alleen door bij voldoende deelname (minimaal 32 clubs).

Bij de inschrijving graag vermelden:

- Naam club
- Naam contactpersoon + e-mailadres

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Uitslagen en standen zaterdag 1 oktober 2022 10 uur geleden
Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 30 sep, 17:00
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23