• Michel Rozendaal, Robin van der Hulst en Raymon Spierdijk kijken met vertrouwen vooruit.
• Michel Rozendaal, Robin van der Hulst en Raymon Spierdijk kijken met vertrouwen vooruit. Foto: Mireille Kool
voetbalvoorbeschouwing

Stolwijk kijkt omhoog: ‘weerstand opbouwen’

Nieuws Voorbeschouwingen 701 keer gelezen

STOLWIJK • Zaterdagvierdeklasser Stolwijk is niet van plan in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen weer tegen een fikse nederlaag aan te lopen, zoals vorig jaar tegen Bergambacht het geval was. Op de trainingen en in de wedstrijden eist Stolwijk-trainer Robin van der Hulst 100% inzet.

Stolwijk nam het in zijn oefenduels al op tegen twee derdeklassers. In Krimpen aan de Lek werd in een gelijkwaardig duel met 3-1 verloren van Dilettant. Tegen Groot-Ammers boekten de Stolwijkenaren een 2-1 zege. Dinsdag staat in Benschop een oefenwedstrijd tegen de gelijknamige tweedeklasser op het programma. 

“Ik wil dat het team weerstand opbouwt tegen hoger spelende en op papier sterkere tegenstanders,” vertelt Van der Hulst na de overwinning op Groot-Ammers. “Mijn spelers zitten nu er helemaal doorheen in de kleedkamer. De energie die zij in deze wedstrijd staken, zorgt ervoor dat ze beter worden. En dat is nodig om wedstrijden tegen de betere teams in de vierde klasse te winnen.”

Doortrainen
Tijdens de coronaperiode trainde Robin van der Hulst met zijn selectie door. Drie spelers van boven de 27 jaar trainden apart. “Ik heb een jonge spelersgroep,” vervolgt Van der Hulst. “In kleine groepjes trainden we drie keer per week, zodat iedereen minimaal twee keer kon trainen. Als je succes nastreeft, moet de basis goed zijn. We zullen als team moeten functioneren. Het voetballend vermogen kan nog beter. In Joost van Niekerk heb ik een ervaren man in het veld. Chris Both en Danny Rietveld zijn de twee andere routiniers. De selectie bestaat voor de rest uit tieners en twintigers.”

“De toekomst ziet er goed uit voor Stolwijk, dat graag hogerop wil,” verwacht de Goudse oefenmeester. “In de spelersgroep heerst nu een goede vorm van discipline, die in een ver verleden lange tijd ontbrak. Als we dat vasthouden kan Stolwijk ver komen.”

Knokken
Van de vijf nieuwkomers uit Ammerstol, die zich vorig seizoen aanmeldden, hebben Raymon Spierdijk en Michel Rozendaal een plek in de selectie veroverd. “We hebben vorig seizoen vanwege corona weinig kunnen spelen, maar de overstap is Michel en mij goed bevallen,” vertelt spits Raymon Spierdijk. “Op de trainingen zijn we met dertig man en dat is hartstikke gaaf. Je moet knokken voor een basisplaats. Onze trainer is fanatiek. Zelfs bij een voorsprong kan hij tijdens de rust boos zijn, omdat hij vindt dat we beter kunnen. Eerlijk gezegd, denk ik dat ook.”

Verdediger Michel Rozendaal verwacht dat een positie in de top-5 mogelijk is. “Als team staan we klaar voor elkaar. De onderlinge sfeer is goed. Wij zijn beiden met open armen ontvangen. Daarom is het niet moeilijk voor mij om elke wedstrijd tot het gaatje te gaan.”

Wim Kroone

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app