• 'Onze basis is degelijk', weet Robin Lodder.
• 'Onze basis is degelijk', weet Robin Lodder. Foto: Richard van Hoek

De Zwerver blij terug te zijn in 2F

9 sep 2021, 12:00 Nieuws Voorbeschouwingen 1.277 keer gelezen

KINDERDIJK • “Waar we als elftal staan? Daar is geen peil op te trekken”, geeft De Zwerver-voetballer Robin Lodder eerlijk toe. “Maar dat geldt voor meer ploegen na bijna één seizoen zonder competitieduels”

De laatste keer dat de Kinderdijkse zaterdagtweedeklasser voor de laatste keer ’om het echie’ in actie kwam was vorig jaar oktober tegen Altena. “En daarna was het klaar,”, verzucht Robin Lodder. “Super jammer, want we waren goed aan het seizoen begonnen en hadden het gevoel dat het wel eens een mooie competitie voor ons kon worden.”

Linksback
De positieve verwachtingen van toen zijn op De Schans intact gebleven, weet de 23-jarige linksback. “We hebben een prima spelersgroep waarin ten opzichte van vorig jaar nauwelijks iets veranderd is. Er gingen geen jongens weg en er kwamen alleen vanuit onze jeugd wat voetballers bij. Onze basis is degelijk, daar kunnen we straks ons voordeel mee doen. Zelf concentreer ik me op de linksbackpositie, hoewel ik van origine middenvelder ben. Bij De Zwerver is het middenveld echter dusdanig sterk bezet dat ik me beter op mijn huidige plek kan concentreren, omdat daar de kans op veel speelminuten het grootst is. Bovendien is het geen straf om vleugelverdediger te zijn, hoor. Ik krijg regelmatig de gelegenheid om me ook in aanvallend opzicht te laten zien.”

Zuid1
Lodder is blij dat De Zwerver dit seizoen weer deel uitmaakt van een ‘Zuid-poule’. “Dat is een stuk leuker voetballen dan in ‘het Rotterdamse’. Ik verheug me bovendien weer op leuke regioduels zoals tegen Drechtstreek, Arkel en EBOH. Heerlijk!”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app