Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Rob de Groot (Altena): &#39;Het is iedere zaterdag weer een feestje om hier te mogen keepen.&#39;</p>

• Rob de Groot (Altena): 'Het is iedere zaterdag weer een feestje om hier te mogen keepen.'

(Foto: Jan Noorlandt)
Voorbeschouwingen

Tweedeklassers uit Altena maken zich op voor pittige strijd met veel derby’s

  •   keer gelezen   Nieuws

ALTENA • Op zaterdag 25 september begint de competitie voor Altena, Woudrichem, Wilhelmina’26 en Sleeuwijk. Er wacht de regioclubs in de tweede klasse F weer een pittige strijd met veel derby’s.


Altena
Rob de Groot begon pas met keepen in de A-jeugd van Kozakken Boys. Na zijn overstap naar Altena begint de telg uit een schippersfamilie uit Werkendam aan zijn vierde seizoen in Nieuwendijk. Spijt van zijn overstap heeft de 22-jarige De Groot nooit gehad.

“Altena is een gezellige club. Het is iedere zaterdag weer een feestje om hier te mogen keepen. Ik kom soms misschien wat nonchalant over, maar dat is zeker niet de bedoeling. Ik ben ook niet snel tevreden. Het kan iedere wedstrijd beter en als ik verlies kom ik chagrijnig thuis.” 

Er wordt wel eens gezegd, dat keepers ‘apartes’ zijn. “Misschien sporen ze niet helemaal, maar ik heb in ieder geval geen aparte rituelen”, lacht De Groot, die al staat te popelen. “Waar je staat op het moment is lastig. Toen corona toesloeg stonden we eerste. Dat zal lastig gaan worden. Ik denk dat we blij moeten zijn, als we weer hoog in de middenmoot mee kunnen gaan doen. Als we een periode pakken of de nacompetitie halen, zou dat leuk zijn.”

Woudrichem
Jamy Goemaat heeft de rust bij Woudrichem gevonden. De controlerende middenvelder begint alweer aan zijn zesde seizoen op Het Bolwerk.

“Wat er ook gebeurt, ik blijf hier voetballen. Ze zijn voorlopig nog niet van me af”, lacht de topfitte 32-jarige Goemaat. “Mensen van buiten denken vaak dat Woudrichem een lastige club is. Dat is het ook als je er tegen moet spelen, maar als je onderdeel van de club wordt, dan is het sterk met elkaar verweven. Er is hier geen onderscheid. Het clubgevoel is letterlijk één en het bevalt me supergoed hier. Dat zie je ook terug in het team. We gaan voor elkaar door het vuur en kunnen het randje opzoeken”, aldus Goemaat, die blij is, dat het weer gaat beginnen. 

“We willen voor de top zes mee gaan doen. We hebben een krappe selectie, maar het staat of valt hoe je de eerste wedstrijden doorkomt. Maar als je de afgelopen seizoenen steeds meedoet om een periode, dan moet je daar nu ook voor willen gaan. Dat is mijn persoonlijke doelstelling in ieder geval wel.”

Wilhelmina’26
Kevin van Esch is een echte clubman geworden bij Wilhelmina’26. De van origine van Haarsteeg afkomstige 31-jarige Brabander, die zowel aanvallend als op het middenveld uit de voeten kan, dient niet alleen het eerste, maar is tevens assistent penningmeester en springt zonodig bij achter de bar.

Van Esch begint aan seizoen nummer acht op de Ebbe. “Het is hier echt een familieclub. Het is altijd gezellig. Als je de kantine binnenkomt, krijg je meteen een warm gevoel. De tweede klasse is een mooie competitie met de derby’s tegen Roda Boys, Woudrichem, Altena en Sleeuwijk. Dan zijn altijd mooie potjes en dan gaat het er wel op. Als je tegen Woudrichem speelt, is het altijd vechtvoetbal. De Maasderby tegen Roda Boys vind ik de mooiste en dat publiek uit Aalst is lekker fel. De potjes zelf zijn ook heftig. Daar hou ik wel van”, aldus Van Esch. 

“We willen nog steeds gaan voor een prijs. De groep is al een jaar of zes bij elkaar, dus het wordt wel tijd om die stap te gaan zetten. We hebben ook een wat bredere selectie. Ik denk dat we het iedereen moeilijk kunnen maken. We willen dus zeker meedoen om een periode.”

Sleeuwijk
Dylan van der Pluijm is niet alleen een leider in het veld, hij is tevens de aanvoerder bij Sleeuwijk, dat de afgelopen seizoenen gered werd door de coronastop. De rol van aanvoerder ligt hem wel.

“Ik ga altijd voorop in de strijd”, aldus de 28-jarige centrale middenvelder. “Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen. Het wordt tijd om weer om het echie te spelen. We hebben een competitie met veel derby’s. Wat hier het meest leeft, is natuurlijk de derby tegen Woudrichem. De laatste keer zonder publiek begon de wedstrijd een kwartier te laat vanwege al het vuurwerk. We wonnen toen met 2-1. Dat was wel lekker.” 

Voor het nieuwe seizoen zet Van der Pluijm begrijpelijk niet te hoog in. “Handhaven is het parool hier. Als wij ons aan het einde van het seizoen nog tweedeklasser mogen noemen, dan hebben we het goed gedaan. We hebben een jonge groep. Als de koppies dezelfde kant op staan, moet dat lukken. Corné Dekker, Toine van der Pijl, Jeffrey Molhoek, Ruben Siland en ik zullen de kar moeten trekken. Iedereen wil graag. Wij gaan ons zeker niet zomaar overgeven. We gaan onze huid duur verkopen.”

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup