• Asperen-trainer Jeffrey Kleijn.
• Asperen-trainer Jeffrey Kleijn. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Regiotrainers in 4e klasse E zien één uitgesproken favoriet: IFC

Nieuws Voorbeschouwingen 2.019 keer gelezen

REGIO • Na een door coronaperikelen verpest seizoen gaan de regionale competities in het laatste weekend van september eindelijk weer van start. Ook in de 4e klasse E hebben de clubs er zin in. Er is één uitgesproken titelfavoriet: IFC.

Dit wordt bevestigd door Jeffrey Kleijn, trainer van Asperen. “Als je ziet wat IFC voor selectie heeft en wat voor een resultaten ze halen in de voorbereiding, dan zijn zij de enige favoriet.” 

Kleijn zelf vocht het afgelopen jaar buiten het veld een veel belangrijkere strijd tegen darmkanker, maar kreeg onlangs zeer positief nieuws van de artsen. Hij is schoon verklaard en heeft zin in het nieuwe seizoen. “We draaien tot nu toe een goede voorbereiding, al zeggen resultaten dan natuurlijk nog niet alles. Onze doelstelling is om lang bovenin mee te blijven doen en een periodetitel te pakken.”

Leerdam Sport
Diezelfde ambitie heeft Leerdam Sport. Assistent-trainer Paolo Lopulalan: “Ik denk niet dat het een nadeel is voor ons dat de competitie op de schop is gegooid.” Hiermee doelt Lopulalan op het uitstromen van ploegen als Beesd en Rhelico en op de intrede van onder andere IFC en ZBC’97, al is IFC ook volgens hem de titelfavoriet.

“Ik denk dat er meer voetballende ploegen zitten in deze competitie dan voorheen. Dat ligt ons wel. Spelers als Joshua Cohen en Maurice Sporkslede gaan wij zeker missen, maar we hebben ook goede jongens teruggehaald, ik noem bijvoorbeeld een Lafayette Leerdam. Ook denk ik dat we overall een bredere selectie hebben.”

Lekvogels
Martijn Verkerk staat dit jaar voor het eerst voor de groep bij Lekvogels, nadat hij daar twee jaar de JO19 heeft getraind. Ook hij is tevreden met zijn selectie, al is de selectie wel erg jong. “Onze oudste speler is Edwin Uittenbogaard en die is 27. Tegelijkertijd is een jonge groep leuk, want iedereen is er met trainen en het plezier spat er vanaf.”

Verkerk kreeg in december te horen dat hij de kans kreeg als hoofdtrainer en is vanaf toen al met zijn selectie aan de slag gegaan. “De selectie van de eerste twee elftallen bestaat uit 44 man. Dat is voor ons veel en daar zijn we blij mee.”

ASH
ASH startte vorig jaar met 12 punten uit de eerste vier wedstrijden fantastisch aan het seizoen, totdat corona roet in het eten gooide. Trainer Gilberto Smit zag niemand vertrekken bij zijn ploeg en men wist zich zelfs te versterken.

“We hebben een mooie mix binnen de selectie. Het is de bedoeling dat de dertigers de tieners op sleeptouw nemen en dat de jonge honden voor nieuw elan in de ploeg zorgen.”

Herovina
Marcel de Groot zou assistent worden van Marcel Akkerman bij Herovina, maar die laatste Marcel besloot toch te gaan voor het hoofdtrainerschap bij Brederodes.

De Groot ziet dat hij een prima groep tot zijn beschikking heeft, waarbij de ervaren Kevin Steenbruggen natuurlijk een blikvanger is. 

De Groot verwacht verzorgd voetbal van zijn ploeg. “Ik hou van voetbal, dus we gaan niet met zijn allen voor de 16 liggen. Een club als Herovina wil in deze klasse altijd meedoen bovenin, maar het is lastig te bepalen waar iedereen staat na tien maanden zonder competitievoetbal.”

SVS’65
SVS’65 start het seizoen met een tegenvaller. Berry van Maren zou de gelederen komen versterken, maar moet noodgedwongen stoppen wegens blessures. Desondanks heeft trainer José van de Ven vertrouwen in een mooi seizoen. “Ik verwacht ons toch wel bij de bovenste vier, net als voor corona. Onze selectie is wat breder en ik heb goede hoop op een goed seizoen van Sam Muilenburg.” Net als de overige trainers noemt Van de Ven IFC als favoriet. “Maar we gaan het zien. We gaan tenminste weer lekker voetballen.” En zo is het.

Gertjan den Ouden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app