Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners
Trainerscarrousel

Oud-prof André Hoekstra wordt assistent-trainer bij Kozakken Boys

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • André Hoekstra (59) maakt vanaf 1 oktober als assistent-trainer deel uit van de technische staf van tweededivisionist Kozakken Boys. Hij volgt in die functie Michel Langerak op, die kort voor de start van de competitie zijn vertrek kenbaar maakte.


Andre Hoekstra, die momenteel herstelt van een operatie aan zijn been, neemt een rijke ervaring mee vanuit zijn carrière als speler van Feyenoord en RKC Waalwijk, en trainer van RBC Roosendaal, ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam.

Hij maakte zijn professionele debuut bij Feyenoord waar hij in het kampioensjaar 1983-1984 samenspeelde als spits naast Johan Cruijff. Dat jaar won Feyenoord ook de beker. Tevens speelde hij één interland voor het Nederlands elftal.

Excelsior
Hoekstra werkte eerder als hoofd opleiding, trainer van het tweede elftal en assistent-trainer bij RBC Roosendaal en ADO Den Haag. De laatste anderhalf jaar was hij in Den Haag werkzaam als hoofdtrainer.

In 1999 werd hij benaderd door Excelsior. Het seizoen erna werd hij assistent van hoofdtrainer Adrie Koster bij de Kralingers. In de jaren die volgden was hij betrokken bij alle successen uit de recente geschiedenis van de club. Excelsior promoveerde sinds 1999 vier keer en speelde in totaal tien seizoenen in de eredivisie. Hoekstra werkte als assistent met vijftien hoofdtrainers en was in de meeste seizoenen ook trainer/coach van het beloftenteam.

Na een periode van 22 jaar was er dit seizoen geen plek meer bij Excelsior voor Hoekstra. De eerstedivisionist maakte bekend een andere weg in te slaan: ,,Als club zijn wij tot de conclusie gekomen dat verandering noodzakelijk is, zowel op als naast het veld.’’ 

Technische commissie
André Hoekstra zal bij Kozakken Boys nauw gaan samenwerken met hoofdtrainer Rick Adjei. Tevens zal hij zitting nemen in de nieuw te vormen Technische Commissie, die zal gaan bestaan uit meerdere personen uit diverse geledingen binnen de Werkendamse club.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup