Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Wim de Jong.</p>

• Wim de Jong.

(Foto: Richard van Hoek Fotografie)
Voorbeschouwingen

Wim de Jong (Nieuw-Lekkerland) en Semih Kaplan (Papendrecht) dromen van middenmoot en meer

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUW-LEKKERLAND/PAPENDRECHT • We gaan weer voetballen om ‘het echie’! Met twee streekteams die elkaar gaan tegenkomen in de eerste klasse B: Nieuw-Lekkerland en Papendrecht.


De voetballers van Nieuw-Lekkerland en Papendrecht kunnen niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. Logisch, na twee gemankeerde ‘coronaseizoenen’ waarin weinig kon en veel niet mocht. Een interview met Wim de Jong (NL) en Semih Kaplan (Papendrecht).

Terugkijkend op het verloop van de ultrakorte voetbaljaargang 2020-2021 lijkt Nieuw-Lekkerland één van de ploegen die in de eerste klasse B mee kan doen in de subtop. “Vorig jaar startten we supergoed en stonden we na vier duels zelfs bovenaan”, herinnert verdedigende middenvelder Wim de Jong zich nog goed. 

“Ik zou er voor tekenen als dat weer gebeurt. Ik weet echter ook dat we in een sterke competitie zitten en er meer teams ambities hebben. Schaal ons daarom maar in op een plek in de top-6. Dat lijkt me gezien de versterkingen die Nieuw-Lekkerland erbij heeft gekregen best haalbaar.”

Heimwee
Voor poulegenoot Papendrecht is dromen over de subtop waarschijnlijk net een stap te ver. “Ik denk dat we ons op de middenmoot moeten richten”, zegt Semih Kaplan, de nieuwe spits van de Slobbengors-formatie. “Als ik zie hoe we trainen, dan is enig optimisme best gerechtvaardigd. We hebben een goed voetballend team. Uiteraard hoop ik vaak te scoren voor mijn nieuwe club.”

Kaplan (25 en tweedejaars ALO-student) kwam deze zomer over van Heukelum, waar hij vier jaar op de ledenlijst prijkte. Daarvoor speelde hij onder meer bij de Turkse profclub Trabzonspor. “Ik heb in Turkije.veel geleerd”, blikt de inwoner van Leerdam terug. “Zeker óók op het vlak van levenservaring. Het was een stevige leerschool. Het is goed dat ik het meegemaakt heb, maar wat wás ik blij dat ik terug naar Nederland kon. Ik miste mijn familie en vrienden hier. Ja, dat mag je gerust heimwee noemen, want dat wás het.”

Aanwinsten
Wim de Jong heeft daar nooit last van gehad. Hij verkaste vijf jaar geleden  naar Nieuw-Lekkerland, hemelsbreed een afstand van zo’n tien kilometer van zijn woonplaats Bergambacht. Op sportpark Excelsior heeft de voormalig voetballer van vv Bergambacht, Excelsior, FC Dordrecht en Jodan Boys het al die tijd al enorm naar zijn zin.

”Het is genieten bij ‘Lekkerland’”, glimlacht De Jong. “De club is gezellig en we hebben enthousiast meelevende supporters. Dat is lekker voetballen, hoor. Ook onze selectie ziet er prima uit. We hebben er een paar mooie aanwinsten bij gekregen en het is fijn dat Sjoerd Slob is teruggekomen van zijn besluit om te vertrekken. Binnenkort gaan we als elftal een eerste indicatie krijgen van waar we staan. We starten met een pittige uitwedstrijd tegen RVVH. Dat is meteen een mooie graadmeter.

Scoren
Semih Kaplan hoopt veel doelpunten te scoren voor Papendrecht. De club lijkt in hem een prima opvolger voor de vertrokken Justin Beemsterboer in huis te hebben gehaald. “Ik heb een neusje voor de goal”, weet Kaplan, die in zijn seizoenen bij Trabzonspor ‘De Vliegende Hollander’ werd genoemd en bij Papendrecht ook extra diepgang in het spel hoopt te brengen. Daarnaast is hij een speler die je prima in de dekking kunt aanspelen; kortom, een voor eerste klasse-begrippen complete spits waar Papendrecht veel plezier aan zal kunnen beleven.

“Het lijkt me heerlijk om weer eens een vol seizoen om de punten te kunnen voetballen”, zegt Semih Kaplan. “Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat we voor het laatst een wedstrijd hebben gespeeld die er écht toe deed.”

Wim de Jong kent het gevoel. “Ook ik heb het gemist: je tas inpakken en naar het sportpark gaan en daar mensen ontmoeten. Ik was dan ook blij toen de voorbereiding begon. De eerste trainingen  waren even wennen, maart inmiddels ben ik aardig in mijn ritme. Ondertussen verheug ik me op de competitie. Laat maar rollen die bal!”

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup