• Remco Mulders:
• Remco Mulders: "Ook bij mij gaan de jaren tellen." Foto: wijntjesfotografie.nl

Remco Mulders (Dilettant) blijft een liefhebber

Nieuws Voorbeschouwingen 666 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Je hebt van die voetballers die de dertig gepasseerd zijn, maar op wie de tijd geen vat lijkt te krijgen. Dilettant-aanvaller Remco Mulders is er zo een Op z’n 33ste dartelt-ie nog net zo energiek over de velden als in zijn jeugd.

“Dat hele druistige is er wel een beetje af hoor”, glimlacht hij. “Ook ik merk dat de jaren gaan tellen. Zeker na een wedstrijd heb ik wel even nodig om weer fit te worden. Ik ben ook wat anders gaan spelen in de loop der tijd. Ik stel me positioneel slimmer op; dat heet ervaring, hè. Maar de typische ‘Mulders-acties’ blijven, hoor. Als ik een gaatje zie in de verdediging van de tegenstander, dan duik ik er nog altijd vol overgave in. Dat leidt hopelijk ook dit seizoen tot goals.”

Dark horse
Dilettant geldt in de derde klasse C als ‘dark horse’. Ofwel een team dat, wanneer alles klopt en de inzet top is, zomaar kan meedraaien in de bovenste regionen.

De aanwezigheid van trainer Edward Knook zou daar wel eens een sterk stimulerende factor in kunnen zijn. “Ik ben blij met zijn terugkeer naar het oude nest”, steekt Remco Mulders zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. “De samenwerking bevalt goed. Edward is niet alleen een fijne vent, hij brengt ook vuur in de groep. Dat doet hij op een aansprekende manier, waarbij hij de spelers weet te prikkelen en saamhorigheid smeedt. Bovendien is hij ‘een man van de club’. Ik vond het ook niet meer dan logisch dat hij zijn hart heeft gevolgd en hoofdtrainer van Dilettant is geworden.”

Stevige band
Remco Mulders heeft zelf ook een stevige band met Dilettant, de club waar hij al sinds zijn pupillentijd, met een onderbreking van twee keer één seizoen, voor uitkomt.

“Ik woon tegenwoordig in Amstelveen, maar dat vormt geen belemmering om met veel plezier naar Krimpen aan de Lek te rijden”, glimlacht de omgevingsmanager/werkvoorbereider. “Ik werk vanuit Lopik en eet op trainingsavonden bij mijn ouders. Op die manier is het allemaal aardig te doen. Soms zal ik eens een training moeten missen, maar daar weten de technische staf en de spelers van. Als het aan mij ligt, houd ik het via deze constructie nog een aantal jaren vol bij de selectie. Het is te leuk om te laten schieten, hè.”

Bijpraten
Hij zegt het ook ‘gaaf’ te vinden dat zijn rol in het team langzaam maar zeker wat verschuift. “Ik behoor inmiddels tot het oudere deel van de selectie en zie het als één van mijn taken om de jongere spelers ‘mee te nemen’ in wat selectievoetbal van ze vraagt. Het gave is dat ze ook dingen van me aannemen. Soms ga ik even een biertje met ze drinken en gezellig bijpraten. Het is één van mijn bijdragen aan de sfeer, want daar valt en staat alles mee!”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app