20210911 WNC - Nehemia Sanaki
20210911 WNC - Nehemia Sanaki Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Nehemia Sanaky lonkt met WNC naar hoofdklasse

Algemeen Voorbeschouwingen 2.793 keer gelezen

WAARDENBURG • WNC wil dit seizoen promoveren naar de hoofdklasse. Volgens routinier Nehemia Sanaky moet het nu gaan gebeuren. 

“We hebben dit jaar een sterke selectie en we gaan voor promotie” zegt de 36-jarige middenvelder. Vorig seizoen maakte de ploeg uit Waardenburg een goede start met negen punten uit drie wedstrijden. Maar helaas werd de competitie toen afgebroken.

Onvergetelijke tijd
Nehemia Sanaky is geen onbekende in het Betuwse amateurvoetbal. Hij voetbalde samen met zijn broer Jöel bij de topamateurs van TEC. “Ik heb daar een onvergetelijke tijd gehad. Het was een unieke prestatie om in één keer van de derde klasse naar de tweede divisie door te stoten”, zegt Sanaky. Na elf jaar TEC besloot hij om een niveautje lager te gaan voetballen. Samen met zijn broer Joël vertrok hij naar WNC. De geboren en getogen Culemborgers kenden trainer Cor Prein nog uit de tijd dat ze bij Vriendenschaar voetbalden.

Beide broers Sanaky voetballen nu voor het vijfde seizoen bij WNC en hebben geen spijt. “WNC is een kleine warme club met enthousiaste vrijwilligers.” De in Amsterdam wonende middenvelder heeft nu meer rust. De trainingsintensiteit is minder dan bij de Tielse tweededivisionist. In plaats van drie keer in de week wordt er twee keer getraind.

De pas vader geworden Sanaky heeft zin in het nieuwe seizoen. “In de coronatijd heb ik het voetbal erg gemist en ik kan niet wachten om weer een competitiewedstrijd te spelen”. Bovendien zijn er interessante teams in de eerste klasse bijgekomen. De meeste tegenstanders komen nu uit Utrecht en omgeving, maar Nehemia Sanaky verwacht ook veel van Sliedrecht en kijkt uit naar de derby tegen Nivo Sparta.

Pieter-Jan van Oort

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden