Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners
Voorbeschouwingen

Arno Verbree wil vaste waarde worden van ‘zijn’ Perkouw

  •   keer gelezen   Nieuws

BERKENWOUDE • In de persoon van Arno Verbree heeft FC Perkouw een jonge speler die komend seizoen wel eens flink wat vlieguren zou kunnen maken in het eerste elftal.


“Ik hoop veel aan spelen toe te komen”, zegt de 19-jarige middenvelder/vleugelaanvaller met de fluwelen traptechniek. “Ik ben nu twee jaar bij de selectie, maar de afgelopen twee seizoenen kwam er weinig van voetbal terecht vanwege corona. Echt balen.” 

Er zat ook een voordeel aan, weet Arno: “Twee jaar geleden stonden we stijf onderaan en leek degradatie een kwestie van weken. De lockdown zorgde er echter voor dat we niet degradeerden.”

Revanche
Afgelopen voetbaljaar kwam FC Perkouw voor de competitie een week of vier in actie, voordat de boel weer op slot ging. “We hadden toen een selectie waarmee we het goed hoopten te doen in de 3e klasse C, maar de resultaten bleven achter bij onze verwachtingen. Het wordt daarom tijd voor revanche. We hebben een goede selectie. Fijn is ook dat Tom Achterberg is teruggekeerd. Hij is een echte versterking, een voetballer met enorm veel ervaring. Ervaring die ik nog mis. Vandaar dat ik enorm veel van hem en de andere routiniers kan leren.”

Tweede huis
Arno Verbree, in het dagelijks leven werkzaam bij een bouwbedrijf, geldt als een echte ‘Perkouwenaar’. “FC Perkouw is de club uit mijn straat. Ik ken er iedereen en de mensen kennen mij. Ze weten hoe ik in elkaar steek. De vereniging voelt al sinds mijn pupillentijd als mijn tweede huis.”

Als jong mannetje droomde hij er al van om ooit in het eerste elftal van Perkouw te spelen. “Dat is al gelukt. Mijn doel is nu om een stabiele factor te worden en mijn bijdrage te leveren aan een goed team. Voor dit seizoen moeten we inzetten op een eindklassering in het linkerrijtje, het liefst met mooi voetbal. Het kán, maar de concurrentie is groot. In onze eerste wedstrijd krijgen we al een goede indicatie, dan spelen we uit tegen De Alblas, één van de sterke teams in deze klasse. Ik ben benieuwd.”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup