• Freek Wittenrood: "Je kan op kwaliteit een wedstrijd verliezen, maar niet op conditie.”
• Freek Wittenrood: "Je kan op kwaliteit een wedstrijd verliezen, maar niet op conditie.” Foto: Jeroen de Bruin

Beesd, Rhelico en GVV gaan op de Brabantse toer

Nieuws Voorbeschouwingen 2.787 keer gelezen

WEST BETUWE • Behalve de drie West-Betuwse clubs bestaat de vierde klasse F louter uit teams van ‘over de Waal’. Op de eerste competitiedag is het meteen raak en wordt de Lingederby tussen Beesd en Rhelico gespeeld.

Volgens Bas van Rijnsbergen is dit de wedstrijd van het jaar: “Wanneer we deze wedstrijd winnen, kan ons seizoen al niet meer stuk.” 

Bij Van Rijnsbergen is Rhelico met de paplepel ingegoten. Zijn vader Leo is voorzitter en heeft allerlei functies bij de club vervuld. Bas zelf voetbalt al heel zijn voetballeven bij de club uit Rumpt. Na een jaartje backpacken in Australië is hij de laatste jaren een vaste waarde in de hoofdmacht van Rhelico.

Rhelico heeft een jonge en fitte selectie. Dit seizoen is een aantal spelers doorgeschoven van O23. Bas van Rijnsbergen weet niet wat dit seizoen gaat brengen. Alleen Kerkwijk, Well en natuurlijk Beesd zijn bekende clubs voor hem. Volgens zijn trainer Adrie van Steijn wordt het een zwaar seizoen. Wanneer Van Steijn naar de bekerwedstrijden kijkt, ziet hij aankomende tegenstanders een goed resultaat behalen tegen derdeklassers.

Nog geen volledige competitie
Concurrent Beesd heeft door corona nog geen volledige zaterdagcompetitie afgewerkt. In navolging van Rhelico ging Beesd in 2019 op zaterdag voetballen. De veel scorende middenvelder Stefan van de Bosch is inmiddels gewend om op zaterdag te voetballen. Sinds zijn zeventiende speelt de 22-jarige geboren en getogen Beesdenaar in het eerste.

Ook Van de Bosch kijkt uit naar de Lingederby. “Vooral nu het straks weer om het echie gaat is het leuk om meteen tegen de aartsrivaal te voetballen”. In 2017 werd voor het laatst deze derby op zondag gespeeld en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hierna won Beesd op de zaterdag twee keer van Rhelico met 3-1.

De 22- jarige Van Den Bosch vindt de tegenstanders moeilijk in te schatten. De verwachting is wel dat Beesd dit seizoen in het linkerrijtje zal belanden. De enige Brabantse ploeg die Stefan een beetje kent is OSC’45. Een aantal jaren geleden streed Beesd op zondag in de 4e klasse tegen degradatie met deze Bossche club.

Ook GVV naar de zaterdag
GVV Geldermalsen is de derde West-Betuwse club in deze klasse. Het eerste elftal heeft afscheid genomen van het zondagvoetbal en gaat dit seizoen op zaterdag voetballen.

Freek Wittenrood is de nieuwe hoofdtrainer. De Veenendaler heeft in zijn woonplaats twintig jaar bij DOVO op het hoogste amateurniveau gevoetbald. Op zijn twintigste werd de talentvolle linksbuiten weggeplukt door De Graafschap waar hij vier jaar in de top van de eerste divisie heeft gespeeld. Hierna keerde hij terug naar DOVO en in zijn nadagen speelde hij tot zijn 44e bij VVA. Na zijn spelerscarrière haalde hij zijn trainingsdiploma en was hij onder meer scout en voetbalanalist bij DVS’33 en Spakenburg.

Mooie club
Vorig seizoen werd Wittenrood trainer van het tweede zaterdagteam van GVV. Toen GVV besloot om op zaterdag te gaan voetballen werd Wittenrood doorgeschoven naar de hoofdmacht.

De bevlogen trainer is supertrots dat hij trainer mag zijn van GVV: ”De sfeer is goed en dit is een mooie club. Met een gezonde drive wil ik samen met alle andere betrokkenen de club verder ontwikkelen.”

In het diepe
Deze bevlogenheid wil Freek terugzien bij de selectie van GVV. “We zitten allemaal in een kar op een hellend vlak naar boven. Het is zaak om met zijn allen in die kar te blijven. Wanneer je ervan af valt, is het moeilijk om weer op die kar te komen”.

Hij springt met zijn selectie in het diepe. Behalve de oude bekenden Beesd en Rhelico zijn de tegenstanders nieuw voor GVV. Maar de oud-superboer is positief en heeft als credo: “D’ran! Je kan op kwaliteit een wedstrijd verliezen, maar niet op conditie”.

Pieter Jan van Oort

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

• ASV Arkel - SV Meerkerk (1-0).
Papendrecht zal moeten opstaan in Terneuzen, kan Meerkerk vrije val stoppen tegen Arkel? voorbeschouwing Alblasserwaard 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe kans voor Achilles Veen in Dongen; strafschoppenserie moet opnieuw 16 uur geleden
Afbeelding
Na Brett van der Sluijs kondigt ook Sergio Hughes zijn vertrek aan bij Kozakken Boys O23 17 uur geleden
Logo
• Raily Ignacio is terug en scoort voor Kozakken Boys meteen weer aan de lopende band.
Ignacio terug op De Zwaaier: 'We moeten nog maar vier punten inhalen op Scheveningen om safe te zijn' 29 feb, 07:15
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Lekvogels-Peursum 28 feb, 13:45
Afbeelding
Gezocht: hoofdtrainer voor tweede elftal VV Schelluinen vacature 28 feb, 12:00