• Bij winst in de derby tegen Lekvogels bekert HSSC'61 verder.
• Bij winst in de derby tegen Lekvogels bekert HSSC'61 verder. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Nog veel clubs uit Vijfheerenlanden en West Betuwe in de race om verder te bekeren

Nieuws Voorbeschouwingen 1.687 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST BETUWE • Komende zaterdag vallen na drie wedstrijddagen de beslissingen in de poulefase van de strijd om de districtsbeker. In de poule met de vier regioclubs GVV, HSSC’61, Lekvogels en MVV’58 komen de laatste drie ploegen nog allemaal in aanmerking om door te bekeren.

Uit de interessante bekerderby’s Lekvogels-HSSC’61 en MVV’58-GVV moet zaterdag de poulewinnaar tevoorschijn komen. HSSC’61 is momenteel met vier punten ongeslagen koploper, maar Lekvogels en MVV’58 volgen op slechts één punt achterstand. In Lexmond en Meteren wordt dus zaterdag beslist wie tot de eerste knock-out ronde van de districtsbeker zal gaan doordringen. Tot dusverre waren de goals in deze bekerpoule erg duur en veel spanning lijkt daarom gegarandeerd.

WNC, Tricht en Heukelum
WNC heeft na twee zeges nog één punt nodig om in elk geval verder te bekeren. In Tiel is zaterdag tegen tweedeklasser Theole ook een nederlaag met slechts één goal verschil overigens voor WNC al voldoende. Tricht is na twee nederlagen al uitgeschakeld en gaat zaterdag bij Emplina in Empel op bezoek.

Ook Heukelum is na twee keer verlies (tegen Nivo Sparta en WSC) al kansloos om één van de twee posities te bereiken om door te bekeren. Dat geldt voor het zaterdag in Heukelum op bezoek komende Bossche CHC trouwens eveneens.

Gedoodverfd koploper
SV Meerkerk is in de poule met Haaften, Leerdam Sport en Rhelico al de gedoodverfde winnaar. Rhelico weert zich in deze poule overigens erg kranig, maar lijkt zaterdag in Meerkerk kansloos.

Bij het duel Haaften-Leerdam Sport staat in Haaften alleen de regionale eer op het spel. 

LRC heeft in Papendrecht tegen de sterke poulekoploper voor alle zekerheid nog één winstpunt nodig, maar een kleine nederlaag zal vermoedelijk ook volstaan, tenzij Arkel tegen TSC in Oosterhout erg fors zou gaan uithalen.

Herovina en SVS’65
Herovina boekte al twee kleine bekerzeges. Eerst door twee goals van Kevin Steenbruggen tegen Olympia’60 in Dongen en daarna door zelfs drie doelpunten van Wilfred van Maaren tegen de Bossche derdeklasser BLC in Herwijnen. Zaterdag in Helmond tegen SV De Braak volstaat voor Herovina een gelijkspel om verder te bekeren.

Ook SVS’65 doet het met twee overwinningen (tegen SCO en BZC’14) prima. In een uitmatch tegen OSS’20 heeft SVS’65 aan een remise in Oss al genoeg om poulewinnaar te worden. Ook een kleine Spijkse nederlaag kan al voldoende zijn. 

Zondagclub DSS’14 is al uitgeschakeld, maar Ophemert strijdt zondag thuis om de poulewinst met de favoriete derdeklasser SCG’18 uit Sint Michielsgestel, dat net als vijfdeklasser Ophemert al tweemaal won.

Voor het grijpen
Net als SV Meerkerk heeft Ameide in zijn poule na twee duidelijke zeges de poulewinst zaterdag voor het grijpen. Vierdeklasser Beesd zal dat in Ameide tegen de ontvangende derdeklasser zeker niet kunnen verhinderen. Vuren zou thuis de derby tegen Asperen moeten kunnen winnen.

ASH maakt in Everdingen tegen het één klasse hoger spelende SC Everstein weinig kans op succes. De poulewinst zal in Kerkwijk in een Bommelerwaardse derby overigens in deze poule vrijwel zeker naar de ongeslagen Gamerense koploper GVV’63 gaan.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden