Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Marcel Akkerman.</p>

• Marcel Akkerman.

(Foto: Peter Verbeek)
Voorbeschouwingen

Marcel Akkerman tempert verwachtingen rondom Brederodes

  •   keer gelezen   Nieuws

VIANEN • De 3e klasse D gaat aankomend weekend weer van start. In Vleuten start Brederodes de competitie met een wedstrijd tegen DESTO. Trainer Marcel Akkerman van Brederodes heeft er zin in, maar laat zich door andere clubs niet in de favorietenrol drukken.


Er zijn de nodige wisselingen geweest binnen de selectie van de ploeg uit Vianen. Een aantal spelers is gestopt, waarvan centrale verdediger Bowan de Bruin de belangrijkste pion was. Akkerman verwacht echter dat de club het voor elkaar heeft gekregen om dit goed op te vangen. “We hebben met de eerste twee selecties en de O23 ongeveer 60 man, een teken dat we een goede organisatie hebben binnen de club.”

Dat Akkerman voor de groep staat, is geen vanzelfsprekendheid. Hij zou namelijk aan de slag gaan bij Herovina, maar toen Brederodes belde wilde hij graag naar de club waar hij zelf 24 jaar in het eerste speelde. “Het blijft mijn club. Ik ben blij dat Herovina me deze stap heeft gegund.”

Fitheid
Na bijna een jaar zonder competitievoetbal gaat het aantal blessuregevallen binnen een selectie een grote rol spelen, volgens Akkerman. “Iedereen zal weer moeten wennen aan de intensiteit. Het is zaak om iedereen fit te krijgen en heel te houden. Tot nu toe slagen we daar, in tegenstelling tot een hoop andere clubs, in. Dat moeten we het hele seizoen zo zien te houden.”

Wisselvallig
Waar andere clubs Brederodes noemen als één van de hoogvliegers uit deze competitie, vindt Akkerman het nog veel te vroeg voor dit soort conclusies. “Mede doordat ik pas laat ben aangesteld, zijn we wat later begonnen aan de voorbereiding dan je idealiter zou willen. We hebben een jonge groep. De helft van de basis is 23 jaar of jonger. Dit kan natuurlijk wisselvalligheid met zich meebrengen. Het belangrijkste vind ik dat er een goede organisatie staat, waarbij iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Wanneer we dat erin geslepen hebben en het seizoen een eind op gang is, weten we waar we staan. Daarna is het tijd om een concretere doelstelling met elkaar te formuleren.”

Gertjan den Ouden

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup