• Marcel Akkerman.
• Marcel Akkerman. Foto: Peter Verbeek

Marcel Akkerman tempert verwachtingen rondom Brederodes

Algemeen Voorbeschouwingen 1.130 keer gelezen

VIANEN • De 3e klasse D gaat aankomend weekend weer van start. In Vleuten start Brederodes de competitie met een wedstrijd tegen DESTO. Trainer Marcel Akkerman van Brederodes heeft er zin in, maar laat zich door andere clubs niet in de favorietenrol drukken.

Er zijn de nodige wisselingen geweest binnen de selectie van de ploeg uit Vianen. Een aantal spelers is gestopt, waarvan centrale verdediger Bowan de Bruin de belangrijkste pion was. Akkerman verwacht echter dat de club het voor elkaar heeft gekregen om dit goed op te vangen. “We hebben met de eerste twee selecties en de O23 ongeveer 60 man, een teken dat we een goede organisatie hebben binnen de club.”

Dat Akkerman voor de groep staat, is geen vanzelfsprekendheid. Hij zou namelijk aan de slag gaan bij Herovina, maar toen Brederodes belde wilde hij graag naar de club waar hij zelf 24 jaar in het eerste speelde. “Het blijft mijn club. Ik ben blij dat Herovina me deze stap heeft gegund.”

Fitheid
Na bijna een jaar zonder competitievoetbal gaat het aantal blessuregevallen binnen een selectie een grote rol spelen, volgens Akkerman. “Iedereen zal weer moeten wennen aan de intensiteit. Het is zaak om iedereen fit te krijgen en heel te houden. Tot nu toe slagen we daar, in tegenstelling tot een hoop andere clubs, in. Dat moeten we het hele seizoen zo zien te houden.”

Wisselvallig
Waar andere clubs Brederodes noemen als één van de hoogvliegers uit deze competitie, vindt Akkerman het nog veel te vroeg voor dit soort conclusies. “Mede doordat ik pas laat ben aangesteld, zijn we wat later begonnen aan de voorbereiding dan je idealiter zou willen. We hebben een jonge groep. De helft van de basis is 23 jaar of jonger. Dit kan natuurlijk wisselvalligheid met zich meebrengen. Het belangrijkste vind ik dat er een goede organisatie staat, waarbij iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Wanneer we dat erin geslepen hebben en het seizoen een eind op gang is, weten we waar we staan. Daarna is het tijd om een concretere doelstelling met elkaar te formuleren.”

Gertjan den Ouden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 12 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 22 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45