• Aron van Soest: "We gaan er alles aan doen de derby te winnen."
• Aron van Soest: "We gaan er alles aan doen de derby te winnen." Foto: Nico Van Ganzewinkel

SC Everstein-HSSC’61 prachtig affiche op eerste speeldag

Algemeen 2.339 keer gelezen

EVERDINGEN/HEI- EN BOEICOP • Op 26 september 2020 mochten 250 supporters sportpark Het Plein betreden voor de regioderby HSSC’61-SC Everstein. Komende zaterdag, bijna exact een jaar na dato, treffen beide teams elkaar in de seizoensouverture in Everdingen. Nu waarschijnlijk voor een stuk meer belangstellenden dan vorig jaar. Zoals het hoort.

De 20-jarige Aron van Soest van HSSC’61 kan zich de wedstrijd van vorig jaar nog goed herinneren. Hij speelde toen nog als rechtsback ter vervanging van de destijds geblesseerde aanvoerder Jari Aantjes. De jongere broer van Scherpenzeel-speler Arwin van Soest richt zich nu op een andere positie binnen het elftal: “Ik heb in de voorbereiding vooral op het middenveld gespeeld en daar voel ik me goed.”

Doelpunten
Doordat de competitie vorig jaar werd afgebroken, moet aankomend jaar het eerste volledige seizoen in de A-selectie worden voor Van Soest. “Ik wil vooral een vaste plek veroveren, veel spelen en beter worden. Daarnaast vind ik dat ik vanaf het middenveld zo af en toe een doelpunt mee moet kunnen pikken.”

Die laatste ambitie zette hij afgelopen zaterdag alvast kracht bij door tweemaal te scoren in het bekerduel met Lekvogels.

Op de deur kloppen
Leuke bijkomstigheid is dat ook de derde Van Soest-telg, Remon, dit seizoen aan de selectie is toegevoegd. Trainer Marcel van Steenis: “Remon is samen met Lennart de Groot vervroegd doorgeschoven vanuit O19. Dit zijn jonge gasten met potentie die echt op de deur van het eerste elftal kloppen. Aron ontwikkelt zich al langere tijd heel goed. Als hij dit weet door te zetten, kan hij erg belangrijk voor ons worden.”

HSSC’61 begon het seizoen vorig jaar uitstekend. Van Steenis: “We startten toen met negen punten uit de eerste vier wedstrijden, maar eigenlijk was ik daar zelf een beetje verrast over. We hadden te maken met een hoop blessures en van diegenen die niet geblesseerd waren, was een groot deel niet fit.”

Topfit
Reden genoeg voor van Steenis om er alles aan te doen om zijn selectie dit seizoen wel fit aan de start te laten verschijnen. “We hebben lang doorgetraind van de zomer en zijn ook op tijd weer begonnen. De hele voorbereiding heeft voor mij in het teken gestaan van één doel: negentien selectiespelers topfit krijgen voor de eerste competitiewedstrijd tegen SC Everstein. Het ziet er naar uit dat dit gaat lukken.”

De indeling van de 3e klasse D was enigszins verrassend voor HSSC’61. Het brengt de ploeg dit jaar onder meer naar de Utrechtse regionen met tegenstanders als Hercules, Houten en DESTO. Het maakt het lastig om de kracht van de nieuwe tegenstanders goed te kunnen inschatten. 

Van Steenis: “Als we dezelfde indeling als vorig jaar hadden gehad, had ik wel durven zeggen dat we om de bovenste vier plekken moeten meedoen. Ik denk dat deze competitie wat sterker is.”

Doorontwikkelen
De belangrijkste doelstelling die van Steenis heeft met HSSC is tweeledig. “We hebben een aantal jonge jongens met veel potentie binnen onze selectie. Die willen we natuurlijk doorontwikkelen.”

Het tweede, minstens zo belangrijke, doel: plezier hebben. “Ik ben ervan overtuigd dat, wanneer de onderlinge sfeer goed is, resultaten vanzelf komen.”

Dat de eerste competitiewedstrijd juist tegen Everstein is, maakt het natuurlijk extra bijzonder. Ook onder trainer en spelers leeft dit. Van Steenis geeft aan: “We staan er veel beter op dan vorig jaar. Dit willen we juist tegen Everstein laten zien. Zij hebben echter ook een hele goede ploeg.”

Aron van Soest bevestigt dit. “Het is een pittige tegenstander. Maar dit is natuurlijk een wedstrijd die wij altijd willen winnen en daar gaan we alles voor doen.”

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden