• Fabian van Horssen (vv Vuren).
• Fabian van Horssen (vv Vuren). Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Vuren mikt op top-4, MVV’58 wil verrassen en Haaften zet in op handhaving

Nieuws Voorbeschouwingen 2.524 keer gelezen

HAAFTEN/METEREN/VUREN • Komende zaterdag barst ook in derde klasse D het competitiegeweld weer los. Haaften begint in Tilburg de competitie tegen TSV Merlijn en Vuren moet naar Meteren voor de kraker tegen MVV’58.

Vuren-speler Fabian van Horssen verwacht een moeilijke wedstrijd tegen MVV’58. “De Meterense ploeg is voor mij onbekend. Maar wat ik wel weet is dat Vuren het altijd moeilijk heeft tegen MVV’58.” 

Van Horssen speelt sinds vorig jaar weer in Vuren. Op zijn elfde vertrok hij naar de jeugd van Willem II. Nadat hij het had geprobeerd bij FC Dordrecht ging hij naar het Gorichemse Unitas. Daar debuteerde Fabian op zijn vijftiende onder zijn vader in het eerste elftal. Na drie seizoenen SteDoCo keerde hij weer terug naar de Gorinchemse club. Daar maakte hij de promotie van tweede klasse naar de derde divisie mee.

Verrassende keuze
Toen de 26-jarige supermarktmanager bekendmaakte dat hij stopte bij Unitas hengelden verschillende clubs naar de gewilde middenvelder. Tot ieders verrassing koos Fabian van Horssen voor een terugkeer naar Vuren.

“Toen ik in de familie-app bekendmaakte dat ik voor Vuren koos, was iedereen blij verrast”. Behalve zijn broer Bastiaan voetballen ook zijn neven Ian en Ryan in de selectie van Vuren. Daarnaast is zijn oom leider bij het eerste elftal van Vuren.

Top-4
Vuren had vorig seizoen een goede start. Toen de competitie abrupt werd afgebroken, had de jonge ploeg nog geen wedstrijd verloren in de derde klasse C. Dit seizoen verwacht Van Horssen in de top-4 van 3D te eindigen. “We zijn geen kampioenskandidaat, maar we hebben wel een jonge groep met potentie. Het is nog niet helemaal stabiel en het kan zomaar gebeuren dat de boel in elkaar stort.”

De beker- en oefencampagne bevestigt dit. Er werd met grote cijfers gewonnen, maar er waren ook zeperds met grote nederlagen.

Van Horssen is met zijn 26 jaar een van de routiniers in de jonge selectie. Samen met o.a. zijn neef en aanvoerder Ian van Wijk wil hij op het veld het verlengstuk zijn van zijn trainer Rick Kolff.

Een leuke bijkomstigheid dit seizoen is dat de eigenaar van een Genderense supermarkt tegen GDC moet voetballen. “Wanneer ik tegen GDC de winnende scoor, ben ik bang dat ik de winkel een paar weken moet sluiten.”

Testcase
MVV’58 moet meteen vol aan de bak. Na de openingswedstrijd tegen Vuren volgt de derby tegen Haaften. Voor de nieuwbakken trainer Ruwin Verwoert is dit een testcase. Verwoert is pas in juni als hoofdtrainer aangesteld bij de Meterense club toen de voor dit seizoen benoemde Van Eijndhoven er vanwege privéproblemen de brui aan gaf.

Verwoert voetbalde o.a. bij TEC, Kesteren en Rheden voordat hij zijn trainerscarrière begon bij RKTVC. Tijdens het afgelopen coronaseizoen was hij trainer bij Aquila uit Dreumel. Dit seizoen zou hij het tweede elftal van Valkenswaard gaan trainen, maar daar kwam verandering in toen MVV’58 op zoek moest naar een andere trainer.

De 41-jarige accountmanager is erg tevreden bij Meterense vereniging. “De selectie is een leuke jonge groep waar veel rek in zit en verder is alles rondom het elftal goed geregeld.” Verwoert kan zich volledig richten op het voetbal.

Omdat hij pas in augustus is ingestapt, vindt hij moeilijk wat hij kan verwachten. De Meterense selectie lijkt wispelturig. “We kunnen tiende maar ook als vijfde eindigen. In de eerste bekerwedstrijd tegen HSSC’61 speelden we bijvoorbeeld het eerste half uur goed, maar nadat we met 1-0 achter kwamen wilden we te veel en was de organisatie weg. De doelstelling is dit seizoen in ieder geval handhaven. Maar ik denk dat we kunnen gaan verrassen”. 

Verder wil Verwoert ook jeugd inpassen. De snelgroeiende Meterense club heeft een talentvol JO17-team. Een aantal talenten traint al geregeld mee. Ze kunnen ervaring opdoen in de oefenwedstrijden en in de competitie van O23.

Wisselvallig
Haaften begint de competitie in Tilburg. Aanstaande zaterdag spelen ze tegen de studentenclub TSV Merlijn. Bij deze derdeklasser zijn een aantal routiniers teruggekeerd.

Dit seizoen speelt ook Kevin van de Velde weer zijn thuiswedstrijden op Sportpark Elzenbos. De 32-jarige verdediger keert terug van WNC. Van de Velde vertrok samen met Jordy Perdon op zijn 21-ste naar Waardenburg. Bij de huidige eersteklasser werd hij een stabiele verdediger. Nu keert hij terug bij Haaften waar hij met zijn voetbalmaatjes Jordy Perdon, Ronald Zondag en David Ruane gaat voetballen.

Haaften heeft een wisselvallige voorbereiding gehad. Van de Velde: ”We zijn nog aan het puzzelen voor de juiste mix”. Er werd met maar liefst 8-0 verloren van SV Meerkerk, maar daarentegen wonnen de Haaftenaren de oefenpot tegen vierdeklasser Beesd ruimschoots met 3-0.

Naast de routiniers heeft Haaften nog een jong team. “Sommige spelers heb ik nog getraind of gefloten´ zegt Van de Velde. Een echte doelstelling is bij Haaften niet geformuleerd, maar onderling is afgesproken dat ze dit jaar het degradatiespook willen ontlopen.

Afgelopen zaterdag werd met 1-2 verloren van Leerdam Sport. Volgens Van de Velde onterecht: “We hadden moeten winnen, maar het ging vaak mis bij de eindpass of afronding.”

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app