• Trainer Eugène van der Heijden.
• Trainer Eugène van der Heijden. Foto: archieffoto

‘Mijn prioriteit is om van Be Ready een stabiele derdeklasser te maken’

Nieuws Voorbeschouwingen 908 keer gelezen

HANK • Be Ready is voor dit seizoen ingedeeld in West II: in de derde klasse B in de Dordtse en Rotterdamse regio. Aan de ene kant vervelend, aan de andere kant een uitdaging, vindt de nieuwe trainer Eugène van der Heijden.

Eugène van der Heijden zit al meer dan twintig jaar in het trainersvak. En nog steeds met plezier, geeft de oud-prof van RKC aan. “Ik haal nog steeds het volledige plezier uit het opleiden en begeleiden, de spelers beter maken en iets bereiken met een team en proberen elk seizoen zo hoog mogelijk te spelen. De uitdaging aan gaan met de verschillende karakters en egootjes. Er proberen alles eruit te halen, dat vind ik leuk”, aldus de 51-jarige Waalwijker, die naast Be Ready ook actief is als trainer bij de talentenacademie van Leon Hutten in Geertruidenberg. 

De mentaliteit is wel veranderd, erkent Van der Heijden. “Zelf kom ik natuurlijk uit een ander tijdperk, waarin de discipline en motivatie veel hoger was. Er bestond maar één ding en dat was voetballen. Tegenwoordig hebben spelers zoveel dingen er omheen. Dat moet je accepteren, anders maak je het jezelf alleen maar moeilijk.”

Goede eerste indruk
De eerste indruk is goed bij Be Ready, geeft trainer Van der Heijden aan. Hij heeft als eerste prioriteit om de spelers op tijd wedstrijdfit te krijgen voor de competitie.

“Het is een prima vereniging met een hele mooie accommodatie, waar het niveau van de spelers goed is. Alleen de breedte van de selectie is niet optimaal. Dat is wel een valkuil, maar de kwaliteit is zeker aanwezig in de groep. Ook bij de jongeren, die door gaan komen. Het is een mooie uitdaging om die jongeren ook naar het niveau van de derde klasse te tillen. Het eerste doel voor mij is om van Be Ready een stabiele derdeklasser te maken. Je wilt natuurlijk altijd meer, maar je moet ook reëel zijn.”

Druk op de knop
De indeling van Be Ready in West II in de Dordtse en Rotterdamse regio is wel een punt. “Daar waren we natuurlijk niet zo blij mee. Maar als een aantal clubs gaat fuseren of van de zondag naar de zaterdag gaan, dan moet er een herindeling komen. Zo zegt de KNVB het. Ze drukken op een knop en de clubs die het dichts bij elkaar liggen, stoppen ze bij elkaar. Maar goed, we zijn even een beetje teleurgesteld geweest, maar je gaat weer bij nieuwe clubs komen, waar je nog nooit bent geweest. Dat is uiteindelijk ook weer een mooie andere uitdaging. We richten ons eerst maar op meespelen in de middenmoot.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app