• De 20-jarige Joeri van Heel is een vertrouwd gezicht bij Dussense Boys.
• De 20-jarige Joeri van Heel is een vertrouwd gezicht bij Dussense Boys. Foto: Jan Noorlandt

Joeri van Heel (Dussense Boys): ‘Je speelt echt voor je dorp’

Algemeen Voorbeschouwingen 1.552 keer gelezen

DUSSEN • De vierde klasse op zondag is een vertrouwde omgeving voor Dussense Boys. Een vertrouwd gezicht is ook Joeri van Heel.

De kasteelclub komt al voor het vijfde seizoen uit in deze Brabantse klasse. Een vertrouwd gezicht bij Dussense Boys is ook de 20-jarige Joeri van Heel. Als de benjamin debuteerde de in Dussen geboren en getogen Van Heel al op 15-jarige leeftijd in het eerste elftal. Inmiddels is Van Heel, die naast het voetballen graag in de sportschool zit om sterker te worden, als aanvallende middenvelder op de nummertienpositie een gevestigde kracht bij de vierdeklasser. Mutaties waren er dit seizoen niet bij Dussense Boys. 

”Er komt wat jeugd over, dat is wel leuk”, aldus Van Heel, die zichzelf profileert als een harde werker en zowel aanvallend als verdedigend zijn werk doet. 

Gezelligheid
In het elftal voelt hij zich helemaal thuis. “Ik speel hier met veel vrienden, zoals Justin van den Oudenrijn en Jacco de Graaf, en van de jeugd komen er ook een paar over. Ze komen ook bijna allemaal uit Dussen. Wat mij bij Dussense Boys ook aanspreekt is de gezelligheid. Je kent iedereen in het dorp. Je speelt ook echt voor je dorp en dat vind ik best wel leuk.”

Van Heel is blij dat de competitie weer gaat beginnen. “Ik heb zelf lang stil gelegen met een blessure. Nu ben ik weer bijna fit. We gaan zien hoe het loopt”, zegt Van Heel, die wel een winnaar is en voor het voetbal leeft. 

Goed clubje aan het worden
“Ik kijk er iedere week naar uit om te trainen en een wedstrijd te spelen. Ik denk ook dat we goed clubje aan het worden zijn met de jeugd, die eraan komt.” Hij heeft een groot hart voor de club en bewondering voor routiniers als Bob Leemans en André Segeren.

Snel vertrekken zal hij niet bij Dussense Boys, geeft het talent Van Heel aan, die in Den Bosch een studie HBO Bedrijfskunde volgt. 

“We zijn een vriendenteam en ik kan met iedereen goed opschieten. Soms spelen we wat gehaast, dat is wel een puntje bij ons. Daar trainen we ook op met trainer André Vos. Verder hebben we een fit team en ik denk dat we best wel een aardig elftal kunnen opstellen. Ik denk dat we moeten gaan proberen bij de eerste vijf mee te doen. Daar ga ik zelf ook mijn steentje aan bijdragen.” 

Een goed voornemen dus bij de Dussenaren. Een goede start is dan wel het halve werk. De openingswedstrijd is zondag 26 september tegen PCP.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 minuten geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 9 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 9 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 13 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 15 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00