• MVV58 - GVV.
• MVV58 - GVV. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Meteen drie streekderby’s in West Betuwe

Nieuws Voorbeschouwingen 1.381 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Op de eerste competitiedag staan zaterdag in de West Betuwe meteen al liefst drie streekderby’s op het programma. Dat zijn de duels Heukelum-Tricht in de tweede klasse, MVV’58-Vuren in de derde klasse en de klassieker Beesd-Rhelico in de vierde klasse.

Met dicht in de buurt ook nog de derby SC Everstein-HSSC’61 in Everdingen op het menu, is er voor de fijnproever in de wijde regio dus genoeg te kiezen.

Heukelum-Tricht
Voor het derde seizoen op rij openen Heukelum en Tricht zaterdag in de tweede klasse tegen elkaar de competitie. Twee jaar geleden won Tricht in Heukelum afgetekend met 1-6 maar vorig jaar was Heukelum in Tricht met 0-4 duidelijk de sterkste. Zaterdag is Heukelum op eigen terrein ondanks enkele blessures weer favoriet, want het jonge Tricht is ook nog niet op volle kracht en heeft zijn draai nog zeker niet gevonden getuige de erg magere bekerresultaten.

MVV’58-Vuren
In Meteren gaan MVV’58 en Vuren elkaar in de derde klasse bestrijden. Beide clubs hebben flink wat aanvalspotentieel (onder meer met Morris van den Brink en Fabian van Horssen met beiden een Stedoco-verleden) met ook frequent opkomende backs (Jacco de Leeuw en Danny Muilenburg), maar de teams zijn defensief allebei nog niet zo stabiel. Hun bekerpoule wisten MVV’58 en Vuren met elk een tweede plaats net niet te overleven, want HSSC’61 en Ameide bleken sterker. Des te meer zullen beide regioclubs op een goede competitiestart gebrand zijn. Zoals Vuren vorig seizoen wel en MVV’58 toen bepaald niet lukte.

Beesd-Rhelico
In de vierde klasse F staat de klassieker Beesd-Rhelico direct al in de eerste competitieronde op de agenda. De laatste keer won Beesd deze derby in Rumpt voor de competitie met 1-3 maar dat betekent nog niet dat Beesd zaterdag thuis weer zal zegevieren. Rhelico weerde zich in de recente bekercampagne verdienstelijk en aast in Beesd op minimaal een gelijkspel.

WNC-Zuidvogels
WNC begint in de eerste klasse in Waardenburg tegen Zuidvogels hoopvol aan de nieuwe competitie. Vorig jaar was WNC in de al snel afgebroken competitie ongeslagen koploper en Zuidvogels stond toen in de middenmoot. Als WNC de uitgesproken promotieaspiraties wil gaan waarmaken, is zaterdag thuis tegen deze Huizense ploeg een zege nodig.

TSVV Merlijn-Haaften
Haaften treedt in de derde klasse in Tilburg tegen TSVV Merlijn aan. Deze Tilburgse studentenploeg scoort meestal frequent maar is defensief vaak kwetsbaar. Na een erg matige bekercampagne is het echter de vraag hoe Haaften er zelf voorstaat. Dat zal zaterdag in Brabant gaan blijken.

ASH-ZBC’97
ASH ontvangt in de vierde klasse E het Zwijndrechtse ZBC’97, dat uit een andere vierde klasse is overgeheveld. Vorig jaar had ASH een werkelijk flitsende competitiestart, maar nu wordt het na drie kleine bekernederlagen nog een flinke opgave om dat in Hellouw ook tegen ZBC’97 te presteren.

Lekvogels-Asperen
Asperen komt zaterdag in Lexmond tegen Lekvogels binnen de lijnen. Vorig seizoen ontmoetten beide clubs elkaar in de al zo vroeg afgebroken competitie nog niet. Eén jaar eerder won Asperen in Lexmond royaal maar nu zal dat tegen Lekvogels lastiger gaan worden.

SVS’65-GSC/ODS
SVS’65 speelt zaterdag in Spijk tegen het Dordtse GSC/ODS. Na een met poulewinst succesrijk bekeravontuur hoopt SVS’65 thuis in de competitie met de volle winst tegen fusieclub GSC/ODS van start te kunnen gaan.

Herovina en GVV vrij
Herovina en GVV zijn zaterdag allebei vrijaf voor de competitie. Omdat zowel de vierde klasse E als de vierde klasse F uit dertien clubs bestaat, is er elke week één ploeg vrij. Die beurt valt Herovina en GVV al direct op de eerste competitiedag ten deel.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden