Afbeelding
Foto: Nico Van Ganzewinkel

Robbie de Roos pakt leiding in topscorersklassement

27 sep 2021, 12:00 Nieuws 1.835 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE/VIJFHEERENLANDEN – SC Everstein-speler Robbie de Roos was zaterdag de absolute topscorer in de wijde omgeving van Leerdam en Geldermalsen. Hij maakte in Everdingen meteen op de openingsdag van de competitie in de derby tegen HSSC’61 liefst drie goals. Daarmee had hij een doorslaggevend aandeel in de eclatante 7-2 triomf van SC Everstein.

Vijf spelers in de regio maakten zaterdag twee doelpunten. Kaj van den Boogaard hielp WNC zo in Waardenburg tegen Zuidvogels mede aan de mooie 4-0 zege en een overtuigende competitiestart in de eerste klasse. Fabian van Horssen scoorde in Meteren in een bewogen tweede helft uit een penalty en een velddoelpunt twee keer voor Vuren, dat met tien man zo alsnog met 1-3 van MVV’58 won. De twee treffers van de jonge Remon van Soest konden HSSC’61 zaterdag in Everdingen dus niet veel helpen. Na zijn gelijkmaker viel het tweede doelpunt van hem pas vlak voor afloop.

ASH-aanvoerder Danny Bijl was zaterdag in Hellouw wel beslissend met twee goals, waarvan één uit een penalty. Daardoor wist ASH met 2-1 van ZBC’97 te winnen. In een andere vierde klasse scoorde Jarno van de Water voor Beesd eveneens twee keer. Het waren de laatste twee goals in de derby thuis tegen Rhelico. Met de 4-1 zege had Beesd een voortvarend competitiebegin.

De complete stand in dit regionale topscorersklassement ziet er na de eerste competitieronde zo uit:

1 Robbie de Roos (SC Everstein) met 3 goals.

2 tot en met 6 Kaj van den Boogaard (WNC), Danny Bijl (ASH), Fabian van Horssen (Vuren), Remon van Soest (HSSC’61) en Jarno van de Water (Beesd) met 2 goals.

7 tot en met 30 Erik Bergshoeff (SC Everstein), Sven de Blok (SC Everstein), Nick van der Burg (Beesd), Gideon Emanuels (WNC), Luke van Dijken (Tricht), Mike de Groot (Brederodes), Michiel den Hartog (Asperen), Pieter Marten Hoekstra (Asperen), Thomas van Iperen (Heukelum), Twan de Kock (MVV’58), Kevin Kruissen (Beesd), Robin Kuijer (Brederodes), Joran het Lam (SC Everstein), Lafayette Leerdam (Leerdam Sport), Niels Lobregt (Rhelico), Rick van Loopik (Asperen), Fitim Mehi (SVS’65), Björn Paul (Vuren), Nehemia Sanaky (WNC), Aimane Seqqal (LRC), Joran Smit (Tricht), Ramon van Soelen (Tricht), Björn Stathi (SC Everstein), en Danny Verwolf (Haaften) met 1 goal.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app