• Altena en Wilhelmina'26 treffen elkaar zaterdag in Nieuwendijk.
• Altena en Wilhelmina'26 treffen elkaar zaterdag in Nieuwendijk. Foto: Jan Noorlandt

Wilhelmina’26 aast bij Altena op revanche

Nieuws Voorbeschouwingen 1.264 keer gelezen

ALTENA • De eerste speelronde zit erop. De ene club behaalde een goed resultaat en voor de andere club was het resultaat teleurstellend. Dat laatste geldt ook voor Wilhelmina’26, dat met 0-2 onderuit ging tegen Wieldrecht. Zaterdag zijn de pijlen bij de Wijk en Aalburgers gericht op de derby bij Altena. Altijd een ‘clash’ die gevuld is met sentiment. 

Wilhelmina’26 zal uit zijn op revanche voor de deceptie tegen Wieldrecht. Dus kan Altena de borst nat maken. De Nieuwendijkers hadden wel een geslaagde openingsdag met de 0-1 winst bij het sterke EBOH. Dus start Altena wel als de favoriet.

Jacks league
In de Jacks league sluiten de wisselvallige resultaten van Kozakken Boys niet helemaal aan bij de hoge verwachtingen. Wellicht volgt de omslag tegen AFC. Bij winst maken de Werkendammers de sprong naar boven. Een mooi uitgangspunt.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse is Achilles Veen slecht gestart. De resultaten, met inmiddels al drie nederlagen, staan haaks op de hoge verwachtingen. Dat er verandering in de lucht hangt, is niet te verwachten tegen de geduchte koploper Rijnvogels.

Eerste klasse
Voor GRC 14 was de winst in de derby bij Almkerk een opsteker om mee te beginnen. Nu moet de ploeg de ingezette lijn voort zien te zetten tegen het Montfoort van trainer Theo de Boon en spits Christiaan Perrier. Almkerk zal er zeker alles aan doen tegen Woudenberg om de nare bijsmaak van afgelopen zaterdag van zich af te schudden.

Tweede klasse
Woudrichem begon de competitie met een punt tegen GJS. Bij Tricht zou er meer te halen moeten zijn. Sleeuwijk schoot als een raket uit de startblokken met de 5-1 winst tegen Arkel. Het goede gevoel vasthouden bij en tegen GJS is een mooie optie.

Derde klasse
NOAD’32 kreeg een vervelend pak slaag van GVV’63. Het is te hopen dat het zaterdag beter gaat tegen de studenten van Merlijn. GDC kwam stroef uit de startblokken. Zaterdag bij en tegen SV Capelle is het ook nog geen gelopen koers. Sparta’30 begon de competitie met een opsteker en een driepunter tegen NEO’25. Of het een garantie is voor een goed resultaat bij en tegen BZC’14 is echter allerminst zeker.

Derde klasse (zondag)
Be Ready begon de competitie zonder overtuiging met het 3-1 verlies bij Oosterhout. Zondag mogen de Hankenaren het proberen tegen SC Emma. Ook geen makkelijke tegenstander.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys schoot als een komeet uit de startblokken met de 6-0 winst tegen PCP. Over het spel was trainer Andre Vos echter nog niet tevreden. Dat zal ook zeker beter moeten tegen WDS’19.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app