• SV Meerkerk was afgelopen zaterdag Streefkerk de baas en kijkt uit naar de krachtproef tegen Hardinxveld.
• SV Meerkerk was afgelopen zaterdag Streefkerk de baas en kijkt uit naar de krachtproef tegen Hardinxveld. Foto: Rick den Besten

SV Meerkerk kan een getergd Hardinxveld verwachten op De Burcht

1 okt, 07:45 Nieuws Voorbeschouwingen 732 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Helpers weg, tweede ronde. Zeker de ploegen die op de openingsdag een nederlaag leden, zullen tot de tanden toe gewapend zijn om te voorkomen dat ze al vanaf het begin achter de feiten aanlopen. Dat geldt onder meer voor Hardinxveld, voor velen één van de uitgesproken titelkandidaten in de derde klasse C. Maar Hardinxveld kreeg afgelopen zaterdag verrassend het deksel op de neus van Groot-Ammers. SV Meerkerk kan dus een getergde opponent verwachten. Maar iedereen weet ook: op De Burcht is het kwaad kersen eten, daar heb je niet zomaar gewonnen.

Derdedivisionist SteDoCo won pas één van de zes gespeelde competitiewedstrijden en dat is ronduit teleurstellend. De vraag is of bij het vijf punten meer tellende FC Lisse de weg omhoog kan worden ingeslagen.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland - Heerjansdam is een mooi affiche in de1e klasse B. Een nieuwe Lekkerlandse overwinning zou een uitstekende competitiestart betekenen. Papendrecht begon een gelijkspel en zal tegen het Dordtse Oranje Wit de eerste driepunter willen laten noteren.

In 1C kende Sliedrecht een vlekkeloze start. Gezien de Sliedrechtse ambities rekenen we op een dito vervolg tegen FC Breukelen.

Tweede klasse
ASV Arkel ging hard onderuit in en tegen Sleeuwijk, daar waar De Zwerver een knap punt pakte tegen Roda Boys/Bommelerwaard. Dat kan op Schoonzigt dus een mooi potje worden. Drechtstreek kampt met blessureperikelen -zelfs de in de voorbereiding gestopte Niels den Haan is weer opgeroepen- en zal aan Wieldrecht naar verwachting een zware dobber krijgen.

SVW torst de favorietenrol met zich mee tegen Heukelum en GJS zal het op eigen terrein alleen voor drie punten willen doen tegen het verrassend sterk gestarte Sleeuwijk.

Derde klasse
Net als 2F telt ook 3C wekelijk vele derby’s. Zo staat Streefkerk voor de zware opgave om op Souburgh de nul weg te poetsen tegen Alblasserdam. De oranjehemden zijn favoriet, maar weten maar al te goed dat Streefkerk niet vies is van een stunt. Groot-Ammers - De Alblas is ook al zo’n duel om naar uit te kijken. De geelzwarten vloerden vorige week Hardinxveld en zullen dat maar wat graag willen herhalen tegen De Alblas, een ploeg die net als Hardinxveld een rol van betekenis wordt toegedicht in 3C.

Ameide kan zomaar de handen vol krijgen aan DFC. Ook VVAC reist naar Dordrecht, waar Dubbeldam de tegenstander is. Trainer Maarten de Bruijne heeft zijn aanvallende zorgen deze week zien toenemen. Naast de langdurig geblesseerde Joran Houweling en Daan Kamperman zal hij zaterdag nóg een aanvaller (wegens ziekte) moeten missen. Maar de openingszege op Lekkerkerk is hoe dan ook een ruggensteun en zal vertrouwen geven. 

In 3D een topper voor Schelluinen. Want ook al is het nog vroeg in het seizoen, dat mag je toch wel zeggen als GVV’63 op bezoek komt.

Vierde klasse
Vierdeklasser Peursum steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. In dat kader moet er van ASH gewonnen worden. Hetzelfde geldt voor Unitas, dat drie punten wil weghalen bij GSC/ODS. SV Noordeloos zou dat ook wel willen, maar als dat lukt tegen SVS’65 zou dat een puike prestatie zijn.

Derde divisie zondag
Unitas is aan een opmars bezig in de derde divisie zondag en is zelfs de virtuele nummer 2, maar dan moet wel de inhaalwedstrijd tegen Hercules gewonnen worden. Eerst zondag maar eens afrekenen met ADO’20. Geen ‘makkie’, maar gezien de flow waarin Unitas zit zou het ons niet verbazen als de punten andermaal op Molenvliet blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 20 uur geleden
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING gisteren
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23
Logo
Afbeelding
Co van Iersel gestopt als leider van Sleeuwijk: ‘Het gevoel er niet meer bij te zijn, zal moeten slijten’ 29 sep, 18:00