Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Tuchtcommissie KNVB aan zet na commotie bij MVV’58-Vuren

3 okt 2021, 21:17 Nieuws 5.727 keer gelezen

METEREN/VUREN • De derby MVV’58-Vuren eindigde vorige week zaterdag tumultueus met een rode kaart voor Bastiaan van Horssen en een bloedende hoofdwond bij Cas Wilpstra. De verklaringen zijn inmiddels ingestuurd naar de KNVB, de tuchtcommissie van de KNVB is nu aan zet.

Naar verluidt werd Wilpstra bij een spelhervatting al dan niet bewust in zijn gezicht getrapt. De scheidsrechter stuurde  Bastiaan van Horssen met rood het veld af. Tijdens de wedstrijd waren er heftige reacties. MVV’58 verspeelde een 1-0 voorsprong en verloor tegen tien man met 3-1. Na de wedstrijd was de sfeer grimmig. Een aantal spelers van MVV’58 wilde verhaal gaan halen. Door goed optreden van een aantal bestuursleden is dit niet geëscaleerd.

Gemoederen bedaard
De gemoederen zijn inmiddels bedaard. De voorzitters van de twee clubs hebben afgelopen week bijna dagelijks contact gehad. Beide voorzitters waren aanwezig tijdens de wedstrijd, maar hebben niet goed gezien wat er is gebeurd. “Ik heb het niet goed gezien, maar er moet wel iets serieus zijn gebeurd wanneer een speler met zo’n wond het veld afloopt,” aldus de voorzitter van MVV’58, Ron Wammes.

Wammes waardeert het constructief meedenken van voetbalclub Vuren. Ze hebben namens de selectie van Vuren een fruitmand naar Cas Wilpstra gestuurd. Volgens Aart-Jan de Heus, voorzitter van Vuren, is het belangrijkste dat Wilpstra zo spoedig mogelijk herstelt. “Ik hoop van harte dat Cas snel weer tussen de lijnen staat”.

Geschrokken
Volgens De Heus is Bastiaan van Horssen erg geschrokken van alle ontstane commotie. Er zijn gesprekken geweest met de speler, trainer en de rest van de groep. Zowel Vuren als MVV’58 heeft hun verklaringen richting KNVB op papier gezet. De voetbalbond is nu aan zet en zal binnenkort met een oordeel komen.

Cas Wilpstra is inmiddels herstellende. De wond geneest snel, maar het is nog niet bekend wanneer hij weer kan voetballen. Wilpstra overweegt nog om aangifte te doen bij de politie.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app