• 'We gaan klimmen op de ranglijst, daar ben ik van overtuigd", zegt Olivier Pilon.
• 'We gaan klimmen op de ranglijst, daar ben ik van overtuigd", zegt Olivier Pilon. Foto: Rick den Besten

Olivier Pilon ziet het goedkomen met SteDoCo, maar: ‘We moeten nu punten gaan pakken’

Nieuws Voorbeschouwingen 1.678 keer gelezen

AMERSFOORT/HOORNAAR • Het koningskoppel Olivier Pilon/Joran Schröder is nog verre van fit en dus is het nog even wachten op doelpunten aan de Groeneweg.

Met de komst van amateur-topschutter Olivier Pilon en het behoud van de eigen Joran Schröder leken doelpunten verzekerd voor SteDoCo. Door blessureleed stokt echter op dit moment de doelpuntenmachine en mede daardoor bungelen de pupillen van trainer Frans Adelaar in de onderste regionen van de derde divisie.

‘We gaan klimmen op de ranglijst, daar ben ik van overtuigd. Als SteDoCo moeten we alleen nog even geduld hebben. Kwalitatief is de selectie op orde, maar de kwantiteit is mager en als je dan te maken krijgt met relatief veel blessures dan heb je niet veel alternatieven”, ziet de 27-jarige goalgetter uit Amersfoort. 

Te verklaren
“Natuurlijk staan we op dit moment te laag voor een ambitieuze club als SteDoCo. Dit hadden we ook niet verwacht, maar de lage klassering is wel te verklaren. Door corona hebben we veel te weinig wedstrijdritme in de benen. We hebben wel tien maanden getraind, maar gevoetbald werd er niet. De herstart is moeilijk, het reguliere ritme was volledig weg. We zijn gewend een heel seizoen te voetballen en na 34 wedstrijden even een korte zomerstop te houden. Om na vijf weken weer op te trainen naar een nieuw voetbaljaar.”

Ongewone pijntjes
Pilon lacht zuinigjes. “Persoonlijk had ik last van allerlei ongewone pijntjes. Ik was nooit geblesseerd. Nu kwam mijn onderrug vast te zitten, met vervolgens diverse lichamelijke reacties. Ik kreeg een hamstringblessure en ook mijn liezen reageerden direct. Net nu ik fit ben, liep Joran vorige week tegen Sparta Nijkerk tegen precies dezelfde blessure aan. Dat gaat wel een paar weken duren voordat hij weer speelklaar is.”

Loopbaan
De ervaren goaltjesdief begon zijn loopbaan bij CJVV in zijn woonplaats Amersfoort. “Een kleine vereniging waar mijn broer en veel vrienden voetballen. Ik kom er nog regelmatig en zal er ooit ook terugkeren. Het is er altijd gezellig, maar op een gegeven moment wilde ik mij toch verder ontwikkelen. Via een KNVB-districtselftal kwam ik in contact met Roda’46 uit Leusden. Twintig minuten fietsen vanaf mijn ouderlijke woning, dat was goed te doen. Als jong ventje debuteerde ik in het eerste elftal in de eerste klasse. SDC Putten speelde in de hoofdklasse en toonde interesse. Na twee jaar Putten was GVVV de volgende stap, we promoveerden met een mooi feestje naar de nieuwe tweede divisie en gingen spelen tegen mijn nieuwe club Spakenburg.”

Compact
Een grote naam in het amateurvoetbal. “Als zo’n club interesse toont, dan twijfel je niet lang als Amersfoorter. Ik scoorde aan de lopende band bij Spakenburg, maar toch koos ik ervoor om bij DVS’33 in Ermelo te gaan voetballen. Ik kende de trainer en bovendien ging ik voetballen in de plaats waar ik als gymdocent op een middelbare school werk. DVS’33 is een ploeg die graag voetbalt en om de bovenste plekken wil strijden. Net als SteDoCo, waar ik diverse keren tegen heb gevoetbald. We waren aan elkaar gewaagd. DVS’33 had meer voetbal in zich, terwijl SteDoCo als een volwassen ploeg heel compact voetbalde en dodelijk was in de afronding. Persoonlijk heb ik mooie duels uitgevochten met Bryan Jongeneel, Etienne Mariana, Marlon Pereira en Wesley Pollemans.”

Bekerwedstrijd FC Utrecht
Die verdedigers zijn nu zijn medespelers. “Afgelopen jaar was door corona een flutseizoen. Mijn contract liep af. Ik kon blijven, maar om verschillende redenen koos ik ervoor om niet te verlengen. En toen stond SteDoCo op de stoep. Het idee om met Joran een duo te gaan vormen, sprak mij zeer aan. Hij is al jaren bepalend voor SteDoCo, sterk aan de bal en technisch zeer vaardig om mij de diep te sturen. Die samenwerking gaat goed komen, daar ben ik van overtuigd. Alleen moet Joran fit worden. De bekerwedstrijd thuis tegen FC Utrecht zou haalbaar moeten zijn voor hem, maar het moet geen dingetje worden. Natuurlijk is het leuk voor de club en persoonlijk kijk ik er ook naar uit om tegen plaatsgenoten Bart Ramselaar en Sander van der Streek te spelen. Maar Joran moet niet alles op alles zetten om die wedstrijd te halen. De competitie is belangrijker, we moeten punten gaan pakken.”

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Jaoud Chraou (Hedel) meldt zich weer naast Jonathan van Eerd (Be Ready) aan kop topscorerklassement 7 minuten geleden
Afbeelding
Unitas (zondag) verlengt met Medhanie Habtemariam en trekt Adam Sesay aan 1 uur geleden
• ASV Arkel - SV Meerkerk (1-0).
Papendrecht zal moeten opstaan in Terneuzen, kan Meerkerk vrije val stoppen tegen Arkel? voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe kans voor Achilles Veen in Dongen; strafschoppenserie moet opnieuw 17 uur geleden
Afbeelding
Na Brett van der Sluijs kondigt ook Sergio Hughes zijn vertrek aan bij Kozakken Boys O23 18 uur geleden
Logo
• Raily Ignacio is terug en scoort voor Kozakken Boys meteen weer aan de lopende band.
Ignacio terug op De Zwaaier: 'We moeten nog maar vier punten inhalen op Scheveningen om safe te zijn' 29 feb, 07:15